Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eduard Bello – Zeepaardjes

Tijdens zijn vakantie op Tenerife kan hij geen zeepaardjes vinden, dus zodra hij weer in Zeeland is gaat Duikreporter Eduard Bello op zoek naar deze bijzondere dieren.

Tijdens onze vakantie lees ik en wellicht velen de berichtjes van thuis. Hier op Tenerife is de natuur mooi, maar anders dan ons Nederland. Terwijl ik blader kom ik de ene na de andere foto tegen van het zeepaardje. Hier tijdens duiken niet gespot, thuis zijn er velen.
Bij terugkomst kan ik dan ook niet wachten om ja, toch wel, het /een zeepaardje zelf weer eens te zien. Ik dacht maar zo, de hype kan ook zo weer over zijn en dan heb je spijt. Ondertussen kreeg ik van bekenden, geen zeepaardje gespot of het was zo druk, hopen dat ze er nog zitten of nog erger, zeepaardjes los getrokken en zwemmen nu rond.

Maar positief als ik ben donderdagochtend vroeg op pad. Regen, helaas, maar op de plek droog en daar een fijn plekje van een vertrekkende zodat ik daar mocht staan, top. Veel bekenden aanwezig en dat was fijn want… Even vragen: zit het zeepaardje er nog? Pfff gelukkig…
Nu omkleden, over de dijk richting de trap…. Zo wat een wind en deining… Maar onder was alles verdwenen. Even zoeken en in het hoofd met de gegevens navigeren. Gevonden, er zaten al een stel met buddylijn, dus even wachten. Lieten fijn het zeepaardje zien en vetrokken. Wat een pracht dier. Kon even genieten.

Foto’s maken had nog geen zin, zat verscholen. Zwom weg en toen kon ik er beter bij… Prachtig, bleef mooi zitten, wel de camera draaien want de flitsers staken aan de zijkant uit… En ja, toen was ik niet alleen meer.
Even doorzwemmen… Ineens 0 meter zicht! Maar even wachten, maar teruggezwonnen, toch nog even kijken, want ij kwam alleen voor het zeepaardje. Weer even wachten. Aan de mooie kant zaten 2 duikers… Gelukkig zonder camera en ik kon een paar foto’s maken. Was ondertussen weer verplaatst. Toen vond ik het mooi. Zeepaardje gedag gezegd en missie geslaagd. Mijn eerste zeepaardje na een lange periode was weer een feit. Prachtig om te zien… Met een glimlach kwam ik weer boven.

FB_IMG_1566049309734-84698

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief