Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Early morning dive

Al voor de zon op komt bouwt Duikreporter Dirk Van den Bergh zijn duikset op. Zouden de zeepaardjes ook van vroeg opstaan houden?

Vandaag afgesproken met Pierre Spirlet, Marina Persy en Bram Huysmans. Zij zijn er al wanneer ik aankom en al onmiddellijk commentaar natuurlijk: te laat hé! Reeds vóór zonsopgang zijn we ons aan het optuigen en uiteraard gaan we als eersten het water in, ondanks dat het vandaag een dag van het ONK fotografie/videografie is: die zijn te laat!

001 zonsopgang-110347

Na de crash van mijn SD kaart vorige week wil ik absoluut de grote school steenbolken terug in beeld nemen bij het platform, maar ze zijn niet thuis … Bram maakt er wel een mooie foto van mij.

241538012_526558415263799_790739904342530094_n (1)c-110347

De zeeanjelieren staan er nog mooi bij. Ik kan nog enkele ander mooie beelden maken, o.a. van een kreeft en daarna gaan we zoals gepland op zoek naar het zeepaardje.

2021-09-07 Bergse Diepsluis Solo-110347

We hebben nog maar net het platform verlaten of er komt een sepia tussen Marina en mij gezwommen. Ik zie hem als eerste, een fractie daarna ziet Marina hem (die een beetje verschiet). Ze doet teken aan Pierre. Het vervolg van dit verhaal ga ik hier niet neerschrijven, maar was duidelijk een bewijs dat fotograferen en filmen waarbij je snel moet reageren bij zulke onverwachte situaties niet samengaan … Een schouderklop en sussende woorden van Bram lossen dit na de duik echter al snel op!

We zijn nu op weg naar de stokken waar het zeepaardje zou moeten zitten. Onderweg ontmoet ik nog deze platvis met, zoals ze bij ons zeggen: een scheef bakkes

004 platvis-110347

Ook deze zeenaald laat zich mooi in beeld nemen!

011 zeenaald-110347

Ik ben ondertussen een eind achter geraakt met het maken van deze beelden en dat is maar goed ook! Ik vind het zeepaardje (de anderen trouwens twee) en het is al moeilijk genoeg om het als enige duiker goed in beeld te krijgen. Het is een kleintje en ik schat het op zo’n 5 à 6 cm!

Voor de beelden van de sepia en het zeepaardje verwijs ik naar de onderstaande video.

Na 66 minuten ben ik weer boven, maximaal 12 meter diep geweest en de plannen voor de volgende duik worden gewijzigd, maar dat verhaal is voor een volgende reportage!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief