Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jochem de Vaal – Duiken naar een drone

Als cinematographer Tom Knol zijn drone verliest, maakt hij een film hoe Recovery Divers deze onder water terugvindt. Duikreporter Jochem vertelt het verhaal erbij.

Soms voel je ‘m al aankomen, zo ook afgelopen donderdag, druk aan het werk wanneer mijn telefoon ineens heel veel meldingen geeft… Facebook berichten, tags, email en WhatsApp, dan moet er wat aan de hand zijn.

En ja hoor, op Facebook vraagt Tom in de “Duiken” Facebook groep of iemand hem kan helpen met zijn verloren drone. Direct wordt Recovery Divers getagd, word ik persoonlijk getagd, krijg ik appjes dat ik getagd ben en binnen een paar minuten een bericht van Tom op mijn Whatsapp: of we hem kunnen helpen. Dronecrash, waarschijnlijk een afgebroken propeller, midden op de vaart met 60 km/u erin.

Een drone opduiken is vaak een uitdaging. Niet het duiken zelf, maar wel de locatie en nu is dat niet anders. Geen weg in de buurt en met onze uitrusting een kilometer door de weilanden lopen vinden we nooit zo leuk.

google-maps-geen-weg-in-de-buurt-117373

Op Google Maps is duidelijk een landweggetje te zien, die redelijk dicht langs het water loopt. Dan is het nog een dikke 150 meter lopen, maar dat is te doen. Dus op zoek naar de boer. Oeps foutje, want niet al het land is van boeren, in dit geval een boerin: Tineke. Tineke werkt mee en we mogen gebruik maken van haar weggetje, mits we de hekken goed dicht doen in verband met de koeien.

Zaterdagochtend, na een iets te gezellig feestje, gaat de wekker om 6 uur, auw. Om 7 uur de deurbel, Dave staat al springend bij de voordeur, spullen overladen en op weg naar Friesland, net boven Heerenveen. Het is een aardig stuk rijden en onderweg bespreken we de laatste details, schatten we risico’s in en kletsen een end in de ruimte: gelukkig zijn daar geen opname’s van!

Nu we het toch over opnames hebben: Tom schijnt het leuk te vinden om wat te filmen ofzo, althans zo had ik het begrepen. Hij wilde wel een filmpje maken over de recovery: prima, lekker doen!

Eenmaal aangekomen op locatie even met Tineke, de boerin, staan kletsen. Ze vond het allemaal wel spannend, het water in voor een drone. Wij halen laconiek onze schouders op, we duiken wel vaker. Tom en vrienden zijn inmiddels ook gearriveerd en na een voorstelrondje komt zijn camera uit de auto. Oke, dat is niet zomaar een camera! Tom is “cinematographer”, zijn werk vind je hier, heel erg tof!

Nu kunnen we deze blog heel lang maken of gewoon het filmpje laten zien dat Tom gemaakt heeft. Precies, kijken is leuker dan lezen, dus hier het filmpje.

Wij willen Tom bedanken voor het vertrouwen en het super gave filmpje. Hij is een ervaring rijker en wij ook!
Who’s next?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief