Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Grotebeesten-planning

Voor Duikreporter Sandra Boerlage staat er een duikdag met ‘groot spul’ op de planning tijdens een live-aboard in Indonesië. En toch zet ze vooral hele kleine beestjes op de foto.


Datum: 3 december 2018
Duiklocatie: Halmahera, Indonesië

duikreport-call-to-action-350x85

Na de hele nacht gevaren te hebben met af toe wat flinke golven die de kastdeurtjes deden rammelen, kwamen we rond 6.15 uur zonder zeeziekte aan op onze volgende duiklocatie. Weer 1 van de vier van vandaag.

Vandaag waren echt de mogelijkheden om met groothoek te spelen aangezien bij alle duiken kans was op groot spul en met zelfs een manta point ertussen. Ja, dan ga ik toch maar overstag en met de groothoek aan de slag.
Haaien die langs de riffen zwommen waren er voldoende. Helaas te ver weg voor een perfecte plaat en de manta’s lieten het af weten. Ach ja, je weet het nooit wat je tegenkomt toch!

We hebben genoten van de mooie riffen en tijdens de nachtduik was het weer macro tijd.
Zo hier ging ik gewoon helemaal los, wat een leven was er weer te vinden. Echt de kleinste dingen die je maar kunt bedenken: een harlekijn garnaal, harige garnaal, een sepiola ter grote van een pygmee zeepaardje, etc.

Vooral de bergen plankton die op het lamplicht af kwamen speelde een grote rol. Hoe ontwijk ik dat terwijl ik een foto wil maken? Je buddy kan hierbij een grote hulp zijn door zijn lamp aan te zetten een stukje verder van jou onderwerp scheelt in ieder geval de helft van die zwemmende beestjes.

2 reacties

  1. Leuk verhaal Sandra en mooie foto’s

    REAGEREN
  2. Dank je wel viktor.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief