Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – Dan maar een verjaardagsduik

De temperatuur ligt rond het vriespunt en op sommige plaatsen ligt er een dun laagje ijs op de Blijkpolderplas. Voor Duikreporter André de Zwaan blijken dat prima omstandigheden voor een duik.

Iedere duiker maakt het wel een keer mee dat hij iets van zijn uitrusting vergeet. Bij mij was het afgelopen zaterdag zover, ik was mijn duikbril vergeten. Het was de eerste keer, in de 10 jaar dat ik duik, dat ik iets was vergeten. De duik in de Toolenburgerplas kon dus niet doorgaan.

Ik en mijn buddy Anne-jan maken al snel de afspraak dat we de volgende dag een duik gaan maken in de Blijkpolderplas. Dat blijkt een duik op zijn verjaardag te worden. Het was wel een koude ochtend met een temperatuur van onder het vriespunt, moest eerst mijn autoruiten krabben en op sommige stukken water lag een dun laagje ijs. Wie gaat er nou met die temperaturen duiken? Overigens kwam ik onderweg nog mensen tegen die gewoon in hun zwemkleding in het koude water gingen zwemmen. Bij de plas maken we ons klaar om te gaan duiken, dit keer heb ik wel mijn duikbril mee. Gezien de temperatuur ben ik blij dat ik een droogpak heb. We maken een duik van 50 minuten, water was 4 graden en daarmee was het warmer dan bovenwater. Nou heb in deze plas over het algemeen goed zicht maar vandaag was het uitstekend. Zoals overal was er weinig leven, her en der een grondeltje wat wegschiet. Maar aan het eind wel 2 snoeken gezien.

Al met al een leuke “verjaardags” duik.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief