Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joeri De Paepe – Cabo San Lucas: The corridor

In het derde deel van zijn serie over Cabo San Lucas duikt Duikreporter Joeri De Paepe iets verder uit de kust dan tijdens de eerdere duiken. Een prachtige ervaring!

Deel 3 van mijn reeks ‘Duiken in Baja California – Mexico – Cabo San Lucas’.

Tijdens ons verblijf wilden we zoveel mogelijk verschillende indrukken krijgen van hoe het duiken er kan zijn. Na duiken in Cabo San Lucas local (voor de kust – zeeleeuwen als topattractie), duiken in Cabo Pulmo (het nationaal park in Sea of Cortez), gingen we deze keer wat verder uit de kust duiken.

Deze keer gaan we naar ’the corridor’.

De corridor is een strook van 18 mijl tussen Cabo San Lucas  & San Jose Del Cabo met een aantal afgelegen, leuke duiksites met kans op marine mammals (walvissen, rays…). Dat wilden we wel eens zien.

cabo-126426-127623

En hoe was het duiken ? Wel, het was leuk en best mooi! De afgelegen locatie maakt dat er niet zo veel duikers en verkeer zijn als voor Cabo San Lucas.

Tijdens de duiken hebben we flink wat visleven gezien: een grote school yellow snappers, adelaarsroggen (te ver voor de camera) en een gezonde mix hard en zacht koraal. De waaierkoralen in de branding… prachtig !

Tijdens onze duiken hebben we geen walvissen gezien. Maar… deze hebben we wel gezien als we aan het strand lagen. Op 100-150m afstand zagen we bultruggen breachen, met de staart slaan op het water. Dat was… adembenemend!

corridor-127623

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief