Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joeri De Paepe – Duiken in Cabo San Lucas

Duiken in Baja California (Mexico) stond al een tijdje op de bucketlist van Duikreporter Joeri De Paepe. En niet voor niets! Er bleek meer dan genoeg te ontdekken.

Cabo San Lucas ligt in het Zuiden van Baja California op een punt waar de Zee van Cortes en de Stille Oceaan samenkomen. En net dat zorgt voor leuk leven : zeeleeuwen, manta’s, haaien, walvissen, … .

cabo-126426

Annotation 2024-01-09 193852-126426

Dit stuk viel op het einde van onze reis in de regio. Het eerste stuk was Socorro (dat is voor later). Hier was onze missie hopen op zeeleeuwen en roggen. De lokale duiken zijn net uit de kust en je bent er dus wel heel snel (5-10 minuten varen). Het kan er druk zijn door de plezierbootjes en is er niet zo veel koraal te zien. Wij gingen er duiken op Pelican Rock (een zeeleeuwen kolonie) en Land’s End (zoals de naam het zegt : het zuidelijkste punt van Baja California).

Tijdens de eerste duik hadden we direct prijs ! Zeeleeuwen ! Dit was onze eerste duik met die prachtige dieren : wat leuk ! In de videobeelden kan je gewoon zien dat het schatjes zijn en ook wat playful. Op elke duik kwamen we ook cownose rays tegen (40-tal) ! Top. Daarbuiten nog iets speciaals : onderwater ‘zandvallen’. Dat hadden we nog niet gezien 🙂
Ook een eerste voor ons : een bumphead parrotfish (lijkt op de aziatische versie, maar met meer kleur) – groot exemplaar !

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief