Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Brenda de Vries – Zo’n foto waar je blij van wordt

Voor de duik dacht Duikreporter Brenda nog dat ze niet de goede lens op haar camera had. Maar was dat wel zo?

Zondagmorgen met meerdere mensen afgesproken om te gaan duiken. Het zou een combinatie worden van een droogpakspecialty en iemand leren omgaan met een technische duikuitrusting inclusief dubbelset. Omdat het geen echte lessituatie was (geen brevet aan gekoppeld) had ik ook mijn camera meegenomen.  Bij aankomst op de parkeerplaats bedacht ik mij dat ik de verkeerde lens bij me had. Ik had een paar weken eerder een paar leuke kreeftjes gezien en eigenlijk wilde ik die fotograferen.  Jammer, volgende keer beter. De fisheyelens is mijn meest gebruikte en favoriete lens, dus ik wissel zelden van lens. Gewoon uit sleur niet gewisseld dus.

We begonnen met even een korte uitleg over het droogpak duiken, dat er mensen zijn die trimmen op het pak, maar dat het in het technisch duiken niet geliefd is. Dat ik het zelf ook niet doe, enz. Dus ontluchtingsventiel geheel open, iets zwaardere vinnen (had ik meegenomen), dan is enkellood niet nodig, alleen de squeeze uit het pak halen, enz.  Daarna snel een harnas afgesteld en geholpen met het optuigen van een dubbel12.  UIteindelijk was iedereen klaar om in het water te gaan. Het zicht was tot 8.5m prima, en we zijn even naar 10m gegaan voor een vrije opstijging als oefening. Er was nog steeds niet veel te fotograferen, ik heb wat duikers bij het wrakje er op gezet, maar het was niet geheel bijzonder zeg maar. Daarna kwam de koprol, een valvedrill, de longhose deploy, enz. En zo zijn we een uur bezig geweest. Hoewel de duikers natuurlijk op de foto staan en het technisch gezien prima foto’s zijn was het voor mij nog steeds een beetje een teleurstelling zo.  Na  een uurtje waren we terug bij de instap, en ineens ligt daar op amper een meter diepte een snoek.  Ik ben ook best wel snoekenmoe qua foto’s, maar goed, toch maar een paar foto’s maken. Ineens buigt de snoek en kan ik hem schuin van onderen pakken. Ik krijg maar 1 kans, want de snoek wenst niet te blijven liggen, het lijkt of hij op jacht wil. Daarna zwemt de snoek bijna tegen de dome van mijn camera, zwemt vervolgens richting de andere duikes en gaat dan weg.  Ik heb 1 kans gehad.  De duik is verder prima geslaagd en 2 enthousiaste duikers komen het water uit. Droogpakduiken blijkt leuk en die technische uitrusting blijkt niet zo ingewikkeld te zijn.

Thuis de foto’s bekijken. En eindelijk is het weer eens een YES, dit is wat ik voor ogen had. Een foto waarvan je er maar een paar per jaar maakt. De saaie snoek was dit keer een goed model.  Ik ben erg blij met het resultaat.

PB015331-103487

1 reactie

  1. fraai hoor

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief