Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Brenda de Vries – Duik 2000

Een jubileumduik voor Duikreporter Brenda. Nummer 2000 maar liefst!

Duik 1999 betreft een leuke introductieduik met een getalenteerde potentiele duiker. We bereiken de 6m diepte en zien een hele boel vis. Ik stel voor als hij zin heeft om nog een duik te maken. Want het ging echt lekker (62 minuten gedoken met een 10 liter). Dat lukt niet, want hij heeft nog andere afspraken. Jammer.

Dus gaan mijn buddy en ik alleen duiken. De camera gaat mee nu mee, want het zonnetje schijnt heerlijk. Ik hoop dat de lichtinval nog gelijk is aan vorige week zaterdagmiddag en dat het fotografeen dus weer lukt. Zoals gebruikelijk heb ik mijn fisheyelens weer op de camera zitten. Helaas merk ik dat ik een kabelbreuk heb in een kabel voor een flitser, dit zat er al aan te komen en ik wist dat ik het moest fixen voor Hongarije, maar ja, hij deed het altijd nog. Nu heeft het ductape-je losgelaten en komen de 2 delen niet meer tegen elkaar. Ook het weer tegen elkaar drukken en proberen met het restje tape vast te zetten lukt niet.  Dat wordt gebruik maken van natuurlijk licht. Tot mei had ik geen flitsers en was dit eigenlijk mijn enige optie om te fotograferen, dus het gaat vast lukken (met eventueel een videolamp)

P8310599-85440

Helaas is het zonlicht net wat minder mooi dan met de introductieduik. Jammer, jammer. Af en toe komt er ook nog een wolkje langs waardoor je dan ook niet de lichtinval hebt die je wilt zien.

Snoeken zien we genoeg, maar ik ben vandaag wat snoekenmoe, dus sla de foto’s hiervan over. Ze liggen bovendien niet zoals ik ze graag wil zien: in het zonlicht.

Dus moet mijn buddy maar poseren. Vindt hij gelukkig niet erg.

P8310608-85440

Omdat we zonder handschoenen en cap duiken gaan we niet dieper dan 7m. Een echt ‘smurfenduikje’ dus. Ik noem het ook wel snorkelduikjes. Maar ja, het mag tellen als echte duik, en ik wil natuurlijk een mooie lange duik als duik 2000 in mijn logboek hebben.

P8310632-85440

De kreeftenwand zit weer vol kreeftjes, leuk, maar alles ligt in de schaduw. Dus helaas geen foto’s. Dan maar weer terug, want ik had toch wat leuke plekjes gevonden.

Beetje naar links, beetje naar rechts, iets zakken, en zo gaan we bezig. Nee, dit is het toch niet, we zwemmen weer verder, volgende waterplant die in het zonlicht ligt. Iets omhoog, even schuin aankijken, klik. Ja, dat lijkt wel wat.

 

 

P8310616-85440

Zo komt uiteindelijk na 75 minuten een einde aan duik 2000. Geen hele bijzondere duik, maar wel eentje om te loggen.  En weer een mooie duiktijd van boven een uur. Meestal duiken we met mooi weer langer, maar ik heb nog een etentje ’s avonds.  Maar een mooi moment om terug te denken aan duik 1: In het Veenmeer, in augustus 2010, met een dikke snoek onder het platform.  Nu wederom in augustus, duik 2000, in wederom het Veenmeer. De snoek zat er nu weer, ook al staan de platformen op een andere plaats. En om nog meer overeenkomsten te maken: duik 2000 is ook gemaakt in een natpak, zonder cap en handschoenen.  Maar nu zonder instructeur, gewoon een funduik. Mijn allereerste duik heeft geen uur geduurd, maar slechts 33 minuten.

Duiken in het Veenmeer blijft gewoon leuk. Maar nu wordt het ook wel weer tijd voor wat grotduiken, haha. Direct thuis de kabel gerepareerd (gewoon 5 cm ingekort, dat kan met optische kabels). Zonder licht kom je in een grot niet aan het fotograferen.

P8310639-85440

Dit bericht delen

Avatar
Brenda de Vries

Hoi, ik ben Brenda de Vries, duikgek, duikverslaafde, of hoe je het maar noemen wilt. Ik lig gewoon graag onder water. Oh ja, ik ben ook nog instructeur. Mijn grote passie is grotduiken. Maar ik lig ook gewoon in Nederland in het water en voor een paar mooie wrakduiken mag je me ook 's nachts wakker maken. Voor cursussen van beginner tot en met full trimix, full cave en rebreather kun je bij mij terecht. Wil je meer weten, stuur maar een berichtje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *