Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Eindelijk zomer

Na enkele weken onstabiel weer en veel wind is het deze vrijdag nu eens zonnig, warm en windstil. De Zeelandbrug lokt voor duikreporter Leendert Smit!

Ik ben van plan 2 duikjes te gaan maken maar heb geen zin in heel vroeg opstaan. Dat wordt dan de LW kentering van 12:30 pakken bij de brug en dan zien we wel hoeveel tijd er nog overblijft. Het is gezellig druk op de weg en op de parkeerplaats. 2 fietsende heren uit Brabant spreken mij aan en vragen honderduit over het duiken als sport in het algemeen en op deze plek in het bijzonder. Wat later dan gedacht ga ik dan ook te water.

20170825_038__DSC1241-54637

Het zicht is uitstekend en de stroming nihil dus lekker zwevend boven de blokken geniet ik van het schouwspel. Ik zie opvallend veel jonge Noordzeekrabben en Sepia’s. De Sepia’s zijn een beetje aan de slome kant en komen nauwelijks in beweging als ik ze benader. Misschien vertrouwen ze op hun schutkleur?

20170825_026__DSC1229-54637

Met een boog kom ik uit bij de meest westelijke pijler. Ik ben een beetje teleurgesteld in de slakjes want afgezien van 1 ieniemienie harlekijnslakje ben ik niets tegengekomen. Rond de pijlers ik niet echt iets bijzonders meer en de computer geeft inmiddels bijna 100 minuten duiktijd aan dus het is tijd om terug te gaan.

20170825_050__DSC1253-54637

20170825_028__DSC1231-54637

Vlakbij de trap kom ik Richard tegen die fanatiek bezig is iets te fotograferen. Ik wacht even tot hij klaar en ontdek dan ook de paarse waaierkokerworm (Bispira polyomma ?). Helaas is mijn lucht op dus ik probeer nog een paar foto’s maar het lukt niet echt meer.

20170825_060__DSC1263-54637

Tijdens het omkleden besluit ik toch maar naar huis te gaan. Nu kan ik op mijn gemak nog wat chillen met de buren en mijn spullen spoelen. Dat is soms ook belangrijk!

Dit bericht delen

2 reacties

  1. Die kleine sepia’s zijn mooi, ik dacht dat je alleen in mei sepia’s kon zien, maar eigenlijk dus de hele zomer ook?

    REAGEREN
  2. De volwassen exemplaren zie je alleen in het voorjaar. Ze paren, zetten eieren af en gaan dood. Op deze foto’s is de nieuwe generatie te zien. Binnkort verdwijnen ze richting volle zee om over een paar jaar weer terug te keren. dan begint de cyclus opnieuw.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *