Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jenny Smit – Perhentians, een paradijsje in Maleisië

“Dit is tropisch duiken zoals het hoort te zijn,” aldus Jenny Smit over haar duiken in Maleisië. 

Duik 674 – Batu Caping, Perhentian Eilanden

Na een goede nachtrust stap ik vol goede moed naar de duikschool. Het is maar een korte wandeling over het strand. Voor mijn gevoel ben ik aan de late kant, maar ik blijk de eerste te zijn. Het opbouwen van mijn set is zo gepiept, ik ken inmiddels aardig de weg.

jenny-smit-perhentian-5-86062

Vandaag heb ik een eigen gids tot mijn beschikking. Fijn! Zo kan ik op zoek gaan naar leuke beestjes voor op de foto. We duiken vandaag op een koraalrif. Net als de vorige dag ligt ook hier een aantal grote keien onderwater. Daartussen groeien verschillende zachte koralen, zweepkoralen en is er vooral ook veel zand. Al snel sport ik een aantal roggen, waarvan ik niet veel meer zie dan alleen de ogen. Daarnaast barst het van de zeekomkommers en de slakken.

Dit is tropisch duiken zoals het hoort te zijn! Het zicht is 10-15 meter, het water is lekker warm, ik zie leuke dingen en de landschappen zijn prachtig.

jenny-smit-perhentian-6-86062

Duik 675 – Police Wreck

Helaas, het is alweer tijd voor mijn derde en laatste duik bij de Perhentian Eilanden. We duiken op het Police Wreck. Op deze strek liggen vrij ondiep drie kleine wrakken.

De begroeiing op de wrakken is nog vrij karig en de wrakken zijn behoorlijk gestript om ze veilig te maken voor beginnende duikers. Ik zou deze duikstek vooral omschrijven als een beginnersstek. Toch was het leuk hier even rond te neuzen tussen de tropische vissen – al heb ik niet veel bijzonders gezien.

jenny-smit-perhentian-4-86062

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief