Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Duikliefhebber? Deze Nederlandse plekken mag je niet missen!

Als liefhebber van duiken heb je waarschijnlijk al meerdere landen bezocht om de onderwaterwereld te ontdekken. Maar ook in Nederland hoef je je niet te vervelen: hier zijn meerdere mooie plekjes om te duiken. 

Deze duikplaatsen zijn niet alleen voor ervaren duikers: ook als beginner kan je in eigen land duiken. Vakantiewebsite Lekkerwegtips.nl zet drie toffe duikspots op een rij die je niet mag missen!

Eiland 4 (Vinkeveense Plassen, zoet water)

Eiland 4 in de Vinkeveense Plassen staat bekend als een van de mooiste duiklocaties van Nederland. Het duikgebied is afgebakend en niet toegankelijk voor andere watersporters. Je hoeft de spot dus alleen maar met andere duikers te delen. Het water is helder, waardoor het een goede plek is om vissen te zien. Je ziet onder andere snoeken, baarzen en scholen witvis door het koraal krioelen. Let op: je hebt een vergunning nodig om hier te mogen duiken en moet ervoor betalen.

Haarlemmermeerse Bos (Hoofddorp, zoet water)

Het duikgebied in het Haarlemmermeerse Bos staat bekend om de kleiwanden die je op vijf tot negen meter diepte onder water ziet. Op deze mooie en gevarieerde duikplaats kan je ook op zoek gaan naar veel verschillende vissoorten, zoals snoeken, baarzen, voorns, snoekbaarzen, karpers, witvissen en palingen. Als je geluk hebt zie je een meerval en ook rivierkreeftjes komen hier voor. Het Haarlemmermeerse Bos is een officiële visstek. Houd hier dus rekening mee.

Zeelandbrug (Zeeland, zout water)

De Zeelandbrug is een van de bekendste duikplekken in Nederland. Het mooie koraal bij het dijklichaam en het breukstenrif en de begroeide brugpijlers trekken jaarlijks honderden duikers aan. Maar zij komen ook vooral om sepia’s en zeepaardjes te spotten. Sepia’s zie je hier rond april en mei en zeepaardjes tussen augustus en september. Behalve deze bijzondere zeedieren, kun je hier ook harders en zeebaarzen zien en in de wintermaanden slakdolfjes en zeedonderpadden.

Indoor Duiken

Duik jij liever op een overdekte locatie met het gemak van een toilet en kleedruimte? Ook dat kan prima in Nederland. Bijvoorbeeld bij DiveWorld in Enschede of Duiktoren Triton in Den Helder. Deze locaties zijn ook geschikt als je nog niet zo vaak hebt gedoken en het nog beter onder de knie wilt krijgen.

Wereldwijd erkend PADI-duikbrevet

Krijg je geen genoeg van de Nederlandse onderwaterwereld? Kijk dan ook eens naar deze mooie duikspots bij diverse Center Parcs. Je kunt hier ook je duikbrevet halen als je dat nog niet hebt. Bij bijvoorbeeld de parken Port Zélande en De Kempervennen haal je een wereldwijd erkend PADI-duikbrevet. Veel duikplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief