Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Duikersgids 8

d638de15e8Voorjaar 2012. Het nieuwe duikseizoen begint en traditiegetrouw is er dan ook weer een nieuwe Duikersgids. Dit jaar nummer 8 in de reeks.

Wat heeft deze gids jullie allemaal te bieden?
Laten we beginnen dat de makers van deze editie een hoop werk hebben gestoken in het zoeken en uitwerken van nieuwe duiklocaties. Zo staan er maar liefst 5 nieuwe duikplekken in Duitsland bij. Waaronder de Gasometer nabij Duisburg, een groot indoor duikbassin. Maar ook een aantal duiklocaties in Nederland die nog niet eerder waren opgenomen. En dat alles weer voorzien van praktische informatie en een duikkaart.

 

 

 

Uitgave_8_Gasometer

Een aantal reeds eerder opgenomen duiklocaties is geactualiseerd. Vorig jaar is bij Scharendijke het wrak Le Serpent afgezonken. Duikersgids 8 biedt je de actuele informatie over dit nieuwe wrak bij Scharendijke.
Tot zover niets dan lof over de Duikersgids.

Uitgave_8_Kabbelaar

Een minpunt(je) van deze gids is inmiddels ook traditie. En dat zijn de omschrijvingen van een aantal veraf gelegen bestemmingen zoals Egypte en Bonaire. Jammer dat ze dit elk jaar maar blijven opnemen, de toegevoegde waarde ervan is in mijn beleving echt nul komma nul. De beschrijvingen zijn groot om goed weer te kunnen geven. Dus krijg je een aantal grove beschrijvingen op hoofdlijn, waar je net niets aan hebt.

De kracht van de Duikersgids zit in het lokale – Nederland en duiklocaties in onze buurlanden. De Duikersgids zou van mij een dikke tien krijgen als de makers Egypte en Bonaire er eens uithalen en vervangen door Europese duiklocaties die leuk zijn voor een midweek of weekend weg. Om bijvoorbeeld de drukke Hemelvaart- en Pinksterdagen in Nederland te mijden. Denk aan Bretagne of Denemarken. Wellicht iets voor Duikersgids nummer 9.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief