Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Review: Duikersgids 11

Voor veel duikers gaat het seizoen nu echt beginnen. Tijd om eens te kijken naar Duikersgids 11, die recentelijk werd gepresenteerd. Wat is het voor een gids en wat kan je ermee?

In deze nieuwste editie trappen de makers van deze gids in het voorwoord zelf af met de tekst: “De Duikersgids heeft naast de app en website nog altijd een unieke functie. Duik je graag in nieuwe stekken? Ben je beginnend duiker of duikinstructeur? In de Duikersgids vind je een perfecte veldgids met toplocaties en nieuw ontdekte stekken! Bovendien krijg je bij een abonnement op de Duikersgids toegang tot Premium Content op de website in de app!” Beter kan deze review niet beginnen, maar wordt deze belofte ook waargemaakt?

Ontdek je stekje

De papieren versie van de Duikersgids biedt je een overzichtelijke beschrijving van in totaal 85 duikstekken. Handig ingedeeld per provincie, met als extra een paar stekken buiten de Benelux in bijvoorbeeld Spanje, Malta en Bonaire. Per stek vind je een globale omschrijving en wordt er informatie gegeven over de route, de zichtverwachting en eventuele bijzonderheden. Er staat een foto van de stek bij en de plattegrond biedt je een grafische weergave van de beschreven informatie. Mocht het ter plekke tegenvallen of te druk zijn, dan wordt ook de dichtstbijzijnde alternatieve locatie genoemd – handig! Datzelfde geldt voor het dichtstbijzijnde vulstation. Bij een aantal van de beschreven stekken staat het logo van de International Association for Handicapped Divers (IAHD), wat aangeeft dat deze stekken ook/beter geschikt zijn duikers met een beperking.

Nullzeit

Nieuwe locaties

Naast dat je in deze editie alle voor het WK Onderwaterfotografie genomineerde wedstrijdlocaties terugvindt, zijn in deze editie weer de nodige nieuwe stekken opgenomen, zoals de Galderse Meren in Noord-Brabant,  de Zandmeren in Gelderland of de Polderveldplas in Limburg. Ideaal voor de (verenigings)duiker die graag op nieuwe plekken duikt.
Voor duikers die graag een parcours volgen… zet koers naar Noord-Holland! Hier vind je een stek met twaalf uitgezette duikroutes. In deze editie van de Duikersgids komen de verschillende mogelijkheden in Vinkeveen uitgebreid aan bod, naast twee kantduikstekken worder er ook zes bootduikstekken beschreven.

Meervallen

In de beschrijving van elke duikstek vind je terug welk leven je er kunt verwachten. Voor de duikers die last hebben van meervallenkoorts, is er goed nieuws. In deze editie vind je maar liefst zeven stekken terug waar je deze zoetwatermonsters kunt aantreffen.

duikersgids-3D-tour

Actuele informatie

Naast de papieren versie van de Duikersgids zijn er de app en de website met actuele informatie. De app kun je gratis downloaden en is beschikbaar voor Android en iOS.

cover11

In de app en op de site vind je actuele logberichten en bijvoorbeeld getijdeninformatie voor je duiken in Zeeland. Abonnees van de Duikergids krijgen ook toegang tot het premium deel met meer updates, meer (internationale) bestemmingen en 2- en 3D animaties van bekende duikwrakken.

Conclusie

Als jij elke week op diezelfde duikstek in het water springt, dan heeft de Duikersgids 11 waarschijnlijk weinig meerwaarde voor je. Wil jij onder water meer gebieden verkennen, dan biedt de Duikersgids je niet alleen handige informatie, maar zeker ook inspiratie. Voor die duikers geldt de tekst uit het voorwoord zeker en zal dit duikseizoen weer een seizoen vol nieuwe ontdekkingen worden.

 Links

2 reacties

 1. Ik raad iedereen af lid te worden! Duikersgids levert hun gids niet,
  al 40 dagen geen levering!
  Telkens beloven ze de week erna te Leveren, telkens een lege brievenbus…
  Ook antwoorden ze pas op mails nadat over de geschillencommissie wordt gepraat!
  Gebruik het geld liever voor duikmateriaal in een winkel, of voor het blad Duiken, dan krijg je tenminste waarvoor je betaald;
  duikersgids.nl is je geld weggooien!

  REAGEREN
 2. Pure oplichterij! Wordt verplicht om €84,63 te betalen voor 3 maanden abonnement en 1 boekje. Oppassen dus!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief