Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Duikers in problemen bij Goese Sas

Bij Wilhelminadorp zijn zondag aan het begin van de middag twee duikers ernstig in de problemen gekomen, meldt Hulpverlening & Veiligheid Zeeland op zijn website.

Het duikongeval deed zich rond 13.05 uur voor bij duikplek Het Goese Sas aan Het Sas. Volgens een woordvoerder van de politieregio Zeeland-West-Brabant bevonden de twee duikers zich vermoedelijk op circa 50 meter diepte toen zijn door onbekende oorzaak in de problemen kwamen. De twee zijn vervolgens waarschijnlijk te snel naar boven gekomen en hebben daardoor decoziekte opgelopen.

De duikers zijn beiden met spoed per ambulance naar het Admiraal De Ruyterziekenhuis in Goes vervoerd. De Rotterdamse traumahelikopter kwam ter plaatse bij de duikplek en vloog even later door naar het ziekenhuis om daar de trauma-arts weer op te pikken. Deze was meegereden in één van de ambulances. Over de huidige toestand van het duo is niets bekend.

De politie gaat de duikuitrusting van de twee sportduikers onderzoeken. Volgens de woordvoerder is dat een standaardprocedure. Tijdens de landing het opstijgen van de traumahelikopter stond de Goese brandweer volgens procedure stand-by. De brandweer hoefde gelukkig niet in te grijpen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief