Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Het is genoeg geweest

Het is een stukje lopen, maar een duik bij het Koepeltje is meestal de moeite waard. Duikreporter Leendert onderzoekt of de wandeling in combinatie met kouder water nog steeds de moeite waard is voor hem.

Na een paar dagen lichte vorst in de nacht is het vandaag gelukkig wat warmer en er schijnt een flauw zonnetje. We gaan het toch nog maar een keer proberen in het natte pak. Ik ben vrij laat dus kies voor een plek die ruim binnen een uur te bereiken is: het koepeltje. Dat stukje lopen vind ik niet zo erg. Tijdens het nachtduik weekend was het zicht super goed dus ik heb mijn “inward lightning” configuratie wederom in stelling gebracht. Helaas blijkt nu wel het nadeel van deze configuratie. Het is namelijk nogal breed en tussen al die grillige oester groeisels wordt dat lastig manoeuvreren. Het is sowieso een beetje saai. Veel paarse buisjessponzen (Haliclona xena), krabbetjes, steurgarnalen die zich goed hebben verstopt en een paar noordzeekrabben (Cancer pagurus). Een enkel grondeltje laat zich ook zien.

20221121_006PB211965-118646

20221121_017PB211979-118646

Het water is duidelijk een stuk kouder. Na een half uur begin ik het al behoorlijk koud te krijgen. Ik zwerf nog wat over de zandvlakte, maar zie daar ook niets bijzonders. Wat me ook opvalt is dat je hier helemaal geen groene wierslakken aantreft. Die zijn in de rest van de Grevelingen massaal aanwezig. Hoe dan ook, na een klein uur kom ik behoorlijk verkleumd boven. Gelukkig heb ik een thermosfles warm water bij me (tip van Mirjam en Bas) en dat giet ik in mijn pak bij terugkomst. Dat is even heel behaaglijk maar het pak moet ook nog uit en dan komt de kou extra hard binnen. Nee, dit is geen pretje. Ik vind het eerlijk gezegd wel welletjes. Ik ga lekker bij de kachel op mijn droogpak zitten wachten.

Duiktijd 57 minuten, watertemp. 10 graden.

20221121_031PB211993-118646

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief