Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duiktrip Noorwegen deel 4

De camera is omgebouwd naar macro, de snoots zijn op de flitsers gemonteerd en we kunnen gaan: tijd voor macro-fotografie! We springen vanaf de kade het water in en zwemmen richting de grote rotsblokken.

Duik 904, maandag 25-09-2017
’s Middags hebben we een heerlijkee wandeling gemaakt en nu gaan we een avond duik maken en ik ga helemaal voor het echte hele kleine spul nadat ik gehoord had dat er wrattige mosdierslakjes waren gevonden op 4 meter diepte.

6-J9250087-56829

De camera omgebouwd naar macro, snoots op de flitsers gemonteerd en we kunnen gaan. We springen vanaf de kade het water in en zwemmen richting de grote rotsblokken de slakjes waren gevonden op 4 meter diepte in de buurt van een autoband daar ligt een mega groot rotsblok en boven op zouden de slakjes moeten rond kruipen.

4-J9250076-56829

Onderweg naar het rotsblok is het een groot vissen festijn er zwemmen honderden vissen voorbij in het schijnsel van je duiklamp en dat gaat de hele duik zo. Dan komen we bij de autoband ik ga gelijk boven op het rotsblok zoeken maar helaas geen wrattig mosdier slakje te vinden, ik baal als een stekker dan ga ik maar wat anders proberen.

3-J9250071-56829

Ik vind een lipvis die tussen een steen hij ligt er schitterend voor een visportret of een detail foto maar op een of andere manier stelt hij niet scherp ik snap er geen snars van ik stop even met fotograferen en sein met mijn duiklamp naar mijn buddy zodat hij toch een paar mooie foto’s kan maken. Ik zwem verder en ik zie op het viltwier allemaal witte stipjes na even met de camera te hebben gekeken blijken het allemaal kleine slakjes te zijn.

5-J9250082-56829

Het merk slak weet ik niet precies maar ze zijn heel klein. Ik kom nog een heel klein visje die wel voor mij blijft liggen voor een foto na een paar foto’s zwemt hij er vandoor. En dan zie ik ineens iets heel kleins met stekels ik dacht dat het een slakje was ik maak er tig foto’s van want ik denk dat ik iets heel bijzonders heb, bij thuiskomst bleek het een stukje van een galathea kreeftje te zijn. Galathea kreeftjes lopen er ook meer dan genoeg rond op de foto krijg ik ze niet wat ze vluchten elke keer weg.

lumishootJ9250062-56829

Overdag heb ik er geen een gezien maar nu zie je er tientallen zo ook de Noordzeekrabben overdag niet een nu lopen er genoeg over de rotsen. Ik kom nog een kabeljauw tegen van een heel flink formaat hij blijft maar in het licht van mijn duiklamp zwemmen.

lumishootJ9250092-56829

Na een tijdje besluiten we om terug richting de instap te zwemmen want we liggen er wal weer meer dan een uur in en het was weer schitterend dat tijdens zo’n nachtduik toch weer ander leven tevoorschijn komt dan overdag. Ik ben ongeveer 74 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 21:00 uur te water gegaan, de water temperatuur was 15 graden, het zicht was heel goed, ik ben max. 9,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief