Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Indonesië - algemeen

Peter Breugelmans – Duiken bij Menjangan Island

In Bali kan je op veel plaatsen duiken. Duikreporter Peter Breugelmans had het noordwesten van het eiland op zijn wensenlijstje staan.

Hier vind je Menjangan National Park. De Dive Concepts duikshop ligt in Pemuteran. Van hieruit brengen ze ons in een korte rit met een busje naar een haventje. Met de boot duurt het ook al niet lang om het eiland te bereiken. Je ziet er op een heldere dag de vulkanen van Bali & Java van op het water. Van een scenic bootritje gesproken.

Menjangan eiland is echt wel de moeite om te duiken. De zichtbaarheid is echt wel goed. Wat is er te ontdekken? Er is best veel variatie van harde & zachte koralen. Ook het onderwater leven stelt niet teleur. Het is niet het meeste bezochte van Bali. Hierdoor is het normaal niet te druk met andere duikers. Tijdens mijn duik zijn we met vieren. Op een andere duikspot ligt er ook nog een boot. Dus ja, dat is al een heel goed begin.

Mijn eerste duik is op Slandy Slope aan de noord kant van het eiland. Wit zand als ondergrond met daarop vele verschillende koralen, helder water & vele vissen. Ik heb hier echt genoten van een rustige duik. De usual rifvissen zijn van de partij. Ik spot verschillende leuke Anemone fishes, een Scorpion fish, een Barracuda, de geweldige schilpad die rustig bleef zodat ik er vlakbij kon komen, de Mantis Shrimp, de Pufferfish, de Triggerfish, wondere mooie Angelfishes, en nog vele anderen. Bij het terug boven water komen, zie enkel maar grote glimlachen.

De tweede duik is op POS II. Dit is een de zuidwest kant van het eiland. Hier staat er wel wat stroming. Deze kant is het een echte muur waar we naast duiken. Ook hier zijn de mooie koralen nog talrijk. We duiken er ergens de Batcave in. Deze is niet echt groot maar het is wel leuk om het eens te doen. De Giant Pufferfish die zo rustig vlak voor mij zijn schoonheid toont is één van de hoofdpunten. De kleine garnalen staan niet op film, wel terug een Mantis Shrimp. Grote scholen vissen zwemmen er ook genoeg rond. Af en toe is het wel eens nodig om weg van de muur of naar boven te kijken om dan te beseffen dat je tussen al deze vissen hangt.

Deze duikdag is er weer ééntje om niet te vergeten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief