Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Duiken in Manado Bay

Bunaken National Park is een van de trekpleisters voor de duikers die naar Manado komen. Beroemd om de gigantische drop-offs die zijn begroeid met harde en zachte koralen, oneindig veel rifvissen, zeeschildpadden en macroleven in iedere scheur en op iedere stukje koraal.

DCIM106GOPRO

Wat veel mensen niet weten, is dat de baai die voor Manado ligt, ontzettend mooie en interessante duikstekken heeft. Niet met koralen, alhoewel er wel kleine stukken ontzettend mooi begroeid zijn, maar voornamelijk met muck duikstekken, vol met speciale vissen en critters die je niet overal tegenkomt.

Voor wie het nog niet kent, muck diving vindt plaats op een zanderige bodem rond Manado die vaak is begroeid met zeegras, met her en der een spons, een stuk koraal of een boomstam. Op het eerste gezicht denk je dat er niet veel leven te vinden is maar als je beter gaat kijken, kun je ontzettend veel zeldzaam onderwaterleven tegenkomen. Lembeh Strait is beroemd om dit soort duiken. Hoewel er veel afval in het water ligt, stoort dit niet, het trekt juist leven aan. Octopussen en vele vissen houden van lege flessen en maken er hun huis in, een veerster vol met leven houdt zich vast aan een stuk oud touw dat op de bodem ligt.

Grote variatie
In één duik kun je van alles tegenkomen – van diverse soorten octopussen (mimic, coconut of blue ring), allerlei soorten spookfluitvissen en hengelaarsvissen tot speciale schorpioenvissen (Ambon, Rhinopias, Bladschorpioen etc.) en verschillende kleurige naaktslakken. Het houdt niet op.

Door deze duiken te combineren met de drop offs van Bunaken National Park krijg je een heel gevarieerd aanbod en kun je op één duikdag haaien en roggen zien én een hairy frogfish en coconut octopus.

Ons resort in Manado ligt midden in deze baai en wordt omringd door deze geweldige muck duikstekken. Ik heb de luxe om ‘s morgens een paar duiken om Bunaken te doen en na de lunch met mijn neus in het zand te hangen op zoek naar al deze ongelooflijke critters. Mooier kan een duikdag toch niet zijn?

Naar de website van Murex…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief