Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dicky Boele – Hello Lembeh critters!

De eerste stop van Dicky en Wilton is Lembeh. Klein spul gegarandeerd!

Datum 21 april 2013
Locatie Lembeh
 

Het is zo’n 29 uur later dan toen Wilton en ik vanuit Halsteren vertrokken, als we aankomen bij NAD divers resort op Lembeh. Onderweg hierheen verliep alles voorspoedig. Toen we op Schiphol zaten bedachten we ons dat Marco Heesbeen en Corné Bolders die dag ook aan zouden komen. Ik kijk even op facebook en zie dat Corné zojuist zijn status heeft bijgewerkt naar : “weer geland op Schiphol” of zoiets. We bellen Marco en vragen of ze effe naar de MacDonalds kunnen komen. Yvonne en ik vliegen snel een winkeltje in nadat we een ballon uit het rek van de Mac hebben getrokken. We kopen een pluche bloem en krijgen er een oranje kroontje bij van de mevrouw achter de kassa. Uiteindelijk blijken we Marco te kunnen ontmoeten bij de paspoortcontrole. We worden geholpen door de beveiligers om weer even terug te gaan door de controle, zodat we Marco kunnen feliciteren met zijn zilveren plak en ons cadeautje kunnen overhandigen. Zo, effe facebook bijwerken met een foto van Marco en op naar Singapore.

In Singapore moet je jezelf altijd even kunnen vermaken, hoewel onze wachttijd dit keer “maar” 3 uur was. Het regende daar trouwens pijpestelen! De koffie bij Starbucks was lekker en we kijken wat winkeltjes. We reizen met Hans Peter en Yvonne die ook lid zijn van die hele leuke duikclub uit Bergen op Zoom. In september hadden we al afgesproken samen te gaan en in oktober was de reis geboekt. We verblijven hier op Lembeh voor 1 week. Woensdag 24 april vertrekken we naar Bangka.

Bij NAD divers worden we hartelijk ontvangen en krijgen we uitleg over het wel en wee op het resort. Dan is daar eindelijk die welverdiende douche! Daar knapt een mens van op! Op het resort is het redelijk druk omdat er een 5 daagse workshop onderwaterfotografie wordt gegeven. Er is een prachtige cameraroom om je spullen klaar te maken en alles te laden,maar die is mij te vol. Het lukt nog om de ogen open te houden tot een uur of 21:00u, maar dan gaan de luiken toch echt dicht. Morgen onze eerste duiken…….
We zijn erg hoopvol als we de eerste keer onder water gaan hier. Onze verwachtingen worden beloond, we zien de eerste duik meteen al tal van naaktslakken en worden de eerste dag ook al getrakteerd op een flamboyant octopusje. Toch hebben we als we terug zijn op de boot het idee dat we heel veel gemist hebben als we de verhalen van de andere groep horen. Enfin, onze tijd komt nog wel hopen we. Wilton heeft bij de 3e duik een storing in een van zijn flitsers. Als je weet dat hij dit vorig jaar een hele vakantie had, dan begrijp je de frustratie, ‘t is nl. pas dag 1! Later blijkt de o-ring in de stekker naar de behuizing niet goed te zitten. Er is water binnen gekomen. Gelukkig zijn de flitser en de behuizing gespaard gebleven en kan hij de 2e flitser als slave gebruiken. De eerste duikdag houden we het bij 3 bootduiken. We bezochten Makawide pier, Sarrena Patah en Jahir1. De service op de boot is trouwens uitstekend. Er staan 2 grote bakken met schoon water voor alle camera’s, setjes worden voor je opgebouwd en de koffie is klaar zodra je je duikpak uit hebt. Er valt wel wat regen af en toe, maar dat drukt de pret absoluut niet.
Na de eerste duikdag besluiten we toch maar met nitrox te gaan duiken. De duiken gaan allemaal naar 20+ meter. Voor mij betekent dat een niet al te lange duiktijd met die diepte. Mijn verbruik ligt wat hoger dan bij de rest.

De 2e duikdag hebben we wederom het gevoel dat onze andere bootgenoten meer te zien krijgen onderwater dan wij. Onze gids zwemt naar een waaiertjekoraal, kijkt 2 seconden en is dan weer weg. Als je die pygmee wilt vinden, moet je toch zoeken? Maar goed, het grote zeepaard vindt ie wel, knalrood is ie. Prachtig als je licht erop zet, roder dan rood! We fotograferen er lustig op los. Niet alles lukt want met mijn 50mm met converter is het erg moeilijk op tijd af te drukken, zeker als iets erg klein is. De prullenbak op de computer is zo gevuld zeg maar. Toch merk ik ook dat ik ook erg selectief word met wat ik wel en niet fotografeer. De tijd dat ik met honderd foto’s boven kom, is voorbij geloof ik.

Na 3 bootduiken op Nudi Retreat, Tanjung Kubur en nog een Tanjung (namen effe kwijt), maken we nog een duik op het huisrif. Niet heel bijzonder, maar evengoed genoeg te ontdekken. Er liggen ook wat wrakjes en er zijn wat stukken met koraal. Gewoon snuffelen totdat je wat vindt, een mooie blauwe garnaal bijvoorbeeld of een rare spinkrab. Zo kunnen we steeds wel weer zeggen dat we wat bijzonders hebben gezien. Sommige dingen blijven gewoon bewaard op de harde schijf onder de hersenpan, andere zijn goedgekeurd om op de foto te blijven en niet in de prullenbak te belanden. We komen de tijd wel door zo denk ik. ‘s Avonds worden we uitgenodigd om de resultaten te bekijken van de 5-daagse fotoworkshop. Er is een selectie gemaakt van de beste plaatjes van alle deelnemers. Er zitten mooie foto’s bij! Op naar de dag van morgen. We krijgen dan een andere gids, ben benieuwd wat hij ons gaat laten zien………..

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief