Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ruth Teerlynck – Een muur van vis

Het leek een gezapig duikje op Lanzarote te worden. Tot Duikreporter Ruth Teerlynck terecht komt in een enorme school vis en haar buddy verdwijnt.

Na drie jaar komt het er eindelijk terug van: een duikreis met ons twee. Samen met een bevriend koppel reizen we naar Lanzarote voor een weekje duikpret. Zij gaan voor de 8ste keer, wij voor de 1ste keer. We zijn in goede handen.

Onze ’testduik’ in Playa Blanca was al heel goed verlopen. We spotten een engelhaai op het zand en in de verte zagen we nog net een reusachtige rog voorbijvliegen. Dat zag er al goed uit.

De tweede duik die dag deden we bij Flamingo wall. We worden vanaf de zodiak gedropt, vlakbij een muur aan een haventje. We laten ons zakken en volgen langzaam de grote rotsblokken van de muur. Het leek een gezapig duikje te worden. Een paar vuurwormen, hier en daar een pijlkrab of een kleurrijke pauwlipvis. Dat was al fijn. Tot we achter de hoek van de muur om kwamen. Plots bevinden we ons midden in een grote school vis. Barracuda’s flitsen om ons heen, terwijl kleine visjes snel wegschieten.

Scholen bastaard grommers vormen grote wolken vis in het blauwe water. We weten niet waar eerst gekeken. Het is overweldigend. Zoveel vis samen, dat heb ik in lange tijd niet meer mogen aanschouwen. Wat een ervaring. Ik neem ontzettend veel foto’s, maar ik ben ‘groothoek’ niet zo gewoon en al zeker geen grote scholen vis. Het is moeilijk om de juiste belichting te vinden zodat de vissen niet overbelicht raken.

De tijd tikt weg en het wordt tijd om terug te keren. We wisselen tekens uit en keren om. Terwijl we voldaan wegzwemmen, zijn we plots een buddy kwijt. Er is zodanig veel vis, dat we niet zien dat hij ons toch meevolgt. Een muur van vis blokkeert het licht van zijn duiklamp. Wanneer we terug voltallig zijn, zetten we de terugtocht verder in.

Een juveniele adelaarsrog snelt ons nog voorbij. Het beestje zwemt vlug weg, waardoor we geen deftige foto kunnen maken. Even later doen mijn buddies hevig teken. Ze hebben blijkbaar een schildpad gezien! Maar ook die koos snel het hazenpad waardoor ik er geen getuige van was. Spijtig, maar ik vind het niet erg. Ik heb genoten van mijn duik en ben gewoon gelukkig dat ik dit mocht meemaken.

20211101-Lanzarote-202-154-111966

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief