Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – Duiken bij Apo Island, Filipijnen

Zeer mooie riffen en rustige duikstekken – dat is Apo Island. Voor Duikreporter Aike is het genieten!

RAWP6178911-88797

Na 1,5 uur varen komt Apo Island dichtbij. De meeste mensen boeken een snorkel tour en gaan s’ middags weer terug naar Siquijor. Toevallig legt de boot aan direct bij het strand van ons resort. Toffe eerste indruk. In een prachtige baai, blauwe zee, strand bedjes, palmbomen, paar huisjes! We worden verwelkomt en blijken de enigste 2 gasten te zijn. We hebben een leuk hutje uitgekozen en pakken onze spullen uit. De club van het Coco Resort, waar we een boortransfer hadden geregeld, is inmiddels gaan snorkelen. ’s Middags om 14 uur verrekken ze weer. Wij blijven met zijn 2en achter samen met het personeel van ’t resort. Geweldig, wat een rust. Hier kan ik wel aan wennen. Via een kleine klim kom je aan de andere kant van de baai waar nog een dorpje ligt en nog een ander resort en wat homestays. We zijn dan ook de enigste 2 duikers.

RAWP6178896-88797

RAWP6168834 Pano-88797

Jerry de dive master verteld vooral dat wij moeten bepalen waarheen en hoe laat we gaan duiken, het is immers onze vakantie vindt hij. Super relaxt dus. De duiken zijn fantastisch!! Het meest prachtige koraal wat ik ooit heb gezien. Ontzettend veel en grote schildpadden en een flinke school Jack fish. We genieten elke duik weer. Een paar dagen geleden hebben ze hier een whaleshark gezien. Ik hou mijn ogen goed open en kijk regelmatig in het blauw maar helaas hebben wij geen geluk dit keer. Na de duiken is er genoeg tijd om te zonnen, in de hangmat te hangen, wat te lezen en ik bewerk de gemaakte foto’s.

RAWP6189182-88797

RAWP6189194-88797

We genieten van alle maaltijden die de kok weet klaar te maken. Hier zouden we nog wel een weekje langer kunnen blijven. Maar de tijd begint toch wel een beetje te dringen helaas. Dus na 3 nachten besluiten we met een vissersboot, tussen de locals met vers gevangen vis, de zee over te steken naar het eiland Negros. We boeken een kamer bij Bongo Bongo Divers in Dauin. Het macro leven schijnt hier geweldig te zijn.

2 reacties

  1. Mooie verhaal en mooie plaatjes Aike!

    REAGEREN
  2. Bedankt Rene! Was ook een super plek om te duiken

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief