Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Duikreporter

Dick van Dijk – Nieuwjaarsduik 2013

Datum 6 januari 2013
Locatie Hardegarijp

Op zondag 6 januari 2013 hield Duikteam Leeuwarden (DTL) haar Nieuwjaarsduik. Ditmaal togen we naar de plas te Hardegarijp. Een particuliere plas waar sinds het vertrek van de bewoner/ eigenaar enkele jaren geleden, duiken gedoogd wordt.

Groot was de schrik dan ook toen bij aankomst bij de instap een groot bord werd ontdekt met een verbodsbepaling en de term “privé terrein”. Gelukkig was het een verbod om te vissen. Wij als duikers hadden niet de intentie om te vissen, dus zagen wij geen reden om niet het water in te gaan. Overigens bleek later dat er een nieuwe eigenaar in het, bij de plas behorend huis is komen te wonen. Of we hier kunnen blijven duiken is dus nog maar de vraag.

541795_116861875152118_990682491_n

Zes leden maakten zich op om het water in te gaan. Van die zes was er één echte held: Hij ging met een natpak te water, de rest had een droogpak aan. Met een watertemperatuur van 5 à 6 graden geen overbodige luxe. Toch kwam onze natpakduiker pas na 20 minuten uit het water. Hij kon zich te goed doen aan een welverdiende kop dampende chocolademelk. Daarmee was de kou direct vergeten.

IMG_0887

Veel was er onderwater niets te zien. Ter vergelijk, na de oudjaarsduik werd snert geserveerd, het water in Hardegarijp leek wel snert. Het zicht was rond de dertig centimeter tot maximaal een halve meter! Daarmee was het een kleine (onderwater-)wereld, maar werd er toch nog wat vis gespot. Sloom bewegende baarzen en hier en daar een voorntje. De majestueuze snoeken bleven goed verborgen, terwijl die doorgaans duikers onderwater begroeten.

IMG_0913

Nadat iedereen veilig uit het water was gekomen en zijn spullen had opgeruimd, togen we met z’n allen naar het clubhuis te Leeuwarden. Onder het genot van een drankje en een (barbecue-)hapje was er alle gelegenheid om met elkaar na te praten. Nieuwe plannen werden gesmeed, oude verhalen werden opgehaald. Ook dat hoort bij het duiken. Op naar de volgende duik, en dat er maar veel mogen volgen.

IMG_0899IMG_0892

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief