Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De dahlia genaamd Becky

Kerkweg Den Osse staat bekend om de zeedahlia’s. Met regelmaat wordt er ook een nieuw exemplaar gevonden. Duikreporter John Landa gaat op zoek naar een dahlia die hij eerder al vond. En als vinder mag hij deze een naam geven. Dus… welkom Becky!

Duik 882
Vandaag staat er een duik op het programma samen met Lia op Vrouw Holle, een duikstek in het Veerse meer in de buurt van Vrouwenpolder. We hebben er beide nog niet gedoken en ik was wel benieuwd naar de nieuwe duikstek, ik haal Lia op en rijden met zijn tweeën richting Veere en hoe dichter we bij Veere komen hoe donkerder het word en de regen komt met bakken uit de lucht en daarbij begint het ook nog te weerlichten. Van regen ben ik niet bang maar onweer en duiken vind ik een mindere combinatie we rijden duikstek Vrouw Holle voorbij en we rijden het dorpje Vrouwenpolder in om ergens een bakje koffie te scoren en de bui af te wachten. Helaas moeten we de auto bijna buiten het dorp parkeren en dan naar het cafe lopen en regent pijpenstelen dat gaat hem dus niet worden.

2-lumishootJ7240005-53260

We besluiten naar een andere duikstek te gaan het word dan de Zeelandbrug of de Grevelingen. We rijden de stormvloed kering over en we zien blauwe lucht af en toe door het wolkendek komen en richting de Grevelingen ziet het er nog beter uit we besluiten naar de Kerkweg te gaan. Als we aankomen bij de Kerkweg is het droog en schijnt de zon dus vlug omkleden de spullen optuigen en het water in. We gaan eerst op zoek naar een dahlia, deze dahlia zit ondiep en toen ik voor de eerste keer op zoek naar deze dahlia vond ik in de buurt een andere dahlia en de tweede keer dat we zochten vond Lia weer een andere dahlia dus er zitten daar 3 dahlia dicht bij elkaar.

3-lumishootJ7240040-53260

Ik weet waar ik ongeveer moet zoeken ik maak daar wat rondjes en ineens zie ik hem hij staat mooi op de bodem met heel weinig rotzooi er om heen en ook nog eens ondiep dat word een mooi onderwerp voor groothoek de volgende keer want ik heb nu mijn macrolens er op staan. Helaas is het zicht bagger en de dahlia is helemaal toe geknepen dus niet erg mooi, ik laat Lia de dahlia zien en we besluiten verder te gaan en aan het einde van de duik nog maar eens te kijken misschien is hij dan wel open.

1-J7240043-53260

We gaan wat dieper maar het zicht is erg matig gelukkig word het dieper wat beter maar het is niet echt super we komen langs het steile wandje en de reefballs maar echt spannend word het niet. Ik vind nog een gedenk steen en ik maak wat foto’s van een krab bij een zakpijp en als ik opkijk zie ik Lia niet meer ik kijk even rond ik zwem nog even terug maar Lia is nergens meer te bekennen. Ik ga naar boven en wacht aan de oppervlakte en dan na een paar minuutjes komt Lia ook boven we geven elkaar het oké teken en we zwemmen naar elkaar toe. We gaan onder en besluiten een beetje ondiep naar een andere dahlia te zoeken. Het zicht is soms zo slecht dat ik Lia die anderhalve meter van me vandaan ligt soms niet meer zie en dan moet ik echt even goed kijken waar Lia is.

4-lumishootJ7240034-53260

We raken elkaar nog een paar keer kwijt maar we vinden elkaar weer steeds terug en er is nog een extra handicap bij gekomen de wind is wat aangetrokken en daardoor zijn er ook wat golven op het water. We liggen ondiep en je word dan ook op en neer geschud door de golven. Na wat zoeken hebben we de andere dahlia gevonden die links van de steiger staat dit is wel de mooiste dahlia van de Kerkweg hij staat aan de zijkant van een steen is schitterend van kleur ligt ondiep en staat helemaal open.

5-lumishootJ7240008-53260

Na wat foto’s gaan we weer terug naar de steiger, als ik bij de steiger ben en boven kom vraag ik Lia of we nog even naar die andere dahlia gaan kijken misschien staat hij wel helemaal open. Na even te hebben gezocht vinden we hem weer en inderdaad hij staat mooi open ik maak nog wat foto’s zo goed en kwaad als dat gaat met die golfslag en gaan weer terug naar de steiger en gaan er uit. Ondanks het matige zicht toch een aardige duik gehad vooral nu we de dahlia hebben gevonden en mocht ik een naam geven aan de dahlia dan noem ik haar Becky. Uit het water omkleden een frietje bij Even pauze scoren en de dag zit er weer op. Ik ben ongeveer 119 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de water temperatuur was 20 graden, het zicht was matig soms redelijk, ik ben max. 8,1 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

2 reacties

  1. Vernoemd naar dé Becky?

    REAGEREN
    • Hallo Evert, Als je Becky P uit België bedoelt inderdaad zij heeft gevonden.

      REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *