Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Wie heeft dat kasje verplaatst?

Het kasje bij Dreischor houdt menigeen bezig. Ook Duikreporter Dirk Van den Bergh. Hij wil het aan zijn buddy laten zien. Maar… waar is het?

Dirk-Van-den-Bargh_20170801_zicht-53497

Andermaal afgesproken met Pierre Spirlet bij Drieschor: ik ga hem het kasje laten zien. Vorige poging moest afgeblazen worden door de wind, maar nu is de Grevelingen zo glad als een spiegel. Dus dat moet lukken! We nemen nog een derde buddy mee: Werner Moris. Ja, ik weet het wel, het wordt afgeraden met drie te duiken, maar de weersomstandigheden zijn ideaal en trouwens, in het buitenland doe je niets anders dan met meerdere duikers achter een gids aanzwemmen! We maken duidelijke afspraken.

We zwemmen boven water naar de uitgangspositie en zwemmen recht op een paal af. Hé, da’s een andere dan de vorige keer!
Iets verder zien we nog enkele niet thuis te brengen objecten en ik zie de ring die ik vorige keer ook zag. We zijn vlakbij …

Ik kan het weer niet laten om toch wat beeldjes te maken en dat is natuurlijk nefast voor een ideale oriëntatie. We zien ook nog een WC pot waar we naartoe zwemmen, maar het kasje? Nergens te zien! Ondertussen zitten we al op 11,5 meter diepte en dat klopt niet meer. We doen nog een rondje, maar tevergeefs.

Dirk-Van-den-Bergh_20170801_kreeft-reefball-53497

We besluiten terug richting steiger te gaan en komen recht bij de reef balls uit. Hier blijven we nog een tijdje rondsnuffelen. Bijna in iedere ball zit een kreeft. Er was ook afgesproken dat ik op het einde van de duik nog eens een oefening met de OSB zou doen, maar net op het moment dat ik er wil aan beginnen zie ik een grote puitaal. Die moet ik nog even vastleggen! Het oplaten van het ballonnetje gaat goed. Daarna cirkelen we nog wat rond de steiger. Er zitten heel veel koornaarvisjes (die staan op het einde van de video, na de duik in Den Osse … noem dit maar dichterlijke vrijheid …).

De volgende duik doe ik met Pierre alleen bij Den Osse Nieuwe Kerkweg. Het zicht is daar heel wat beter!

Dirk-Van-den-Bergh_20170801_zeeappel-53497

We maken er een heel rustige duik van, eerst ondiep tot aan het rif en dan linksaf. We gaan maximum 9,2 meter diep en genieten gedurende 71 minuten. Op het einde van de duik doe ik nogmaals een oefening met de OSB. Ik ben klaar om mijn eindproef voor de 3* af te leggen!

Dirk-Van-den-Bergh_20170801_gezaagde-steurgarnaal-53497

Na de duik genieten we nog in het zonnetje op het terras van “Even Pauze” en de kibbling kan ik ten zeerste aanprijzen!

Onderstaande video is in HD1080p, dus settings eventueel aanpassen voor de beste kwaliteit.

2 reacties

  1. Zo irritant als dingen ineens van plaats veranderen. Veel duikers merken ook dat de reefballs bij Den Osse soms ineens verplaatst zijn 😉
    En als je daar dan heel zeker over praat met andere duikers, hebben ze die rotdingen net weer terug op de oude plek gelegd 🙂

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief