Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Corne Bolders – Pauwenstaart kokerworm

Locatie Zeelandbrug

 

Corne heeft zijn afgelopen duiken bij de Zeelandbrug gemaakt en daar kokerwormen gefilmd. Het resultaat deelt hij met je in dit Duikreport.

Het is weer even geleden dat ik op duikeninbeeld.tv een post heb gedaan. Niet dat ik niet gedoken heb want dat doen we elke donderdag. Ik probeer altijd te zoeken naar onderwerpen waar ik dan van meerdere duiken 1 clip van kan maak. Afgelopen keren hebben we bij de Zeelandbrug gedoken en daar kokerwormen gefilmd.

Er zijn verschillende kokerwormen in de Oosterschelde te vinden maar de mooiste en meest bekende is wel de pauwenstaart kokerworm. Met hun rood en/of bruine gestreepte tentakels halen ze plankton uit het water. Het kost me even tijd maar dan heb ik een mooie worm gevonden die gunstig zit voor de camera en niet te snel weg schiet. Nadat ik de camera op het statief zo goed mogelijk had gezet en de lampen ingesteld schiet meneer in zijn kalk koker.

Ik besluit de camera maar te laten draaien en wachten tot hij weer naar buiten komt.

Na ongeveer 2 min die eindeloos lijken te duren komt hij weer naar buiten en ontvouwd zijn krans met tentakels.Als dit erop staat speel ik nog wat verder met verschillende camera hoeken en licht posities.

Ik maak de duik verder af en zien nog genoeg leven tussen de stenen sepia’s,kreeft en wulken.

Thuis gekomen en de beelden eens goed bekeken zijn er altijd weer punten die voor verbetering vatbaar zijn. Dat betekend dus weer terug het water in en nogmaals beelden schieten.

Aangezien ik met een Spiegelreflex camera film en meestal met een 60 mm Marco lens op pad ben mis ik een overzicht ( wide ) shot. Gewapend met een groothoek lens en een geduldige buddy ( Raymond Wennekes) gaan we dit keer op zoek naar een colonie kokerwormen die hier ook moeten zitten.

We komen van alles tegen maar helaas vinden we ons doel dit keer niet en kom ik zonder wide shot van kokerworm na 60 min duiken weer boven.

In deze clip moet je het dus nog even zonder wide shot doen nu.

Gelukkig kun je bij vimeo altijd nog de clip vernieuwen zonder dat de link verloren gaat.

Dus misschien staat hij binnenkort online met het wide shot.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief