Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Natuur op Bonaire

Bonaire heeft meer te bieden dan alleen duiken. Voor een eiland van dit formaat zijn vijf beschermde natuurgebieden best indrukwekkend…

Van groene mangroves, roze en paarse zoutbaden, door erosie gevormde rotsen en met cactus begroeide vlaktes, die je aan de Nevada woestijn doen denken. Zeker een eiland  met meer dan alleen onderwaternatuur. Fraaie natuur zelfs daar boven water. Bij een tocht over het eiland word je telkens weer verrast. De leguanen Bonaire_Edwin_blog4_3en hagedissen schieten overal vandaan en naartoe. De vogels zijn minstens zo kleurrijk als de huizen en de bewoners. De flamingo’s zijn zo fel roze dat je ze van ver af al duidelijk ziet staan. Ook bijzonder, op dit eiland lopen al meer dan 500 jaar dieren rond die je normaal niet tot natuur of wild zou rekenen, ezels!

De ezel is al jaren een vaste bewoner van Bonaire. Deze viervoeters lopen hier in het wild rond, al zit het overgrote deel de laatste jaren in de “Donkey Sanctuary”. Daar worden momenteel zo’n 450 ezels opgevangen. De Spanjaarden hebben de ezel heel vroeger bij een goudkoorts als werkdieren naar dit eiland gebracht. Toen de Spanjaarden door hadden dat er helemaal geen goud te halen viel, zBonaire_Edwin_blog4_1ijn ze zonder ezels vertrokken. De ezel kom je nu over het hele eiland tegen. Bonaire is erg groen – er zijn eigenlijk
maar twee woonkernen en de rest is natuur. In dit groen van deze onbewoonde gebieden is het goed zoeken naar het wild. We komen elke keer weer tot nieuwe en fraaie ontdekkingen.

Tot dusver zijn de indrukken echt boven verwachting… en dan hebben we Washington Slagbaai National Park en de mangroves nog niet eens gezien. De vijf beschermde natuurgebieden bestaan overigens uit de twee genoemde gebieden en daarnaast het Goto Meer, Klein Bonaire en de zoutvelden. Natuurschoon? Bonaire natuurlijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief