Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Wandelen

Datum 11 mei 2014
Locatie Zoetersbout

140511-dib1Ja hoor, het is d-day! Vandaag moeten Lilian en ik voor het eerst de wandeling rondom de vloedlijn echt zelf organiseren. Er is natuurlijk veel app-contact van tevoren en net zoveel twijfels of we wel overal aan gedacht hebben. De weersvoorspellingen zijn niet echt fijn, maar we gaan ervoor. Vooral ook omdat we niet echt vinden dat we kunnen afblazen op de dag zelf.
We zijn tegen half 10 bij Zoetersbout. We hebben alletwee iemand bij ons die wil helpen op de kant. Best wel fijn zo’n eerste keer. Jammer alleen dat het regent als een gek. De heren blijven dan ook nog even in de auto zitten als wij ons vast in ons droogpak hijsen. Dan trekt er eentje de waadbroek aan en gaat ons helpen de containers, netten en potjes aan de waterkant brengen.
Gelukkig is het water al hoog genoeg om ons aan de trapleuning vast te houden om in de golven onze vinnen aan te trekken. Water is best woelig. Dan gaan we onder. Wat een rust, haha, geen storm en golven meer, maar redelijk goed zicht en een goeie temperatuur.
We snuffelen de bodem af voor leuke dingen. De vangst is uiteindelijk prima! Krabbetjes, waarvan 1 vrouwtje eitjes bij zich heeft. Een grondeltje in zijn oester met eitjes. Oesters met zeepokken, met een anemoontje, een botervisje en nog veel meer. Op naar de haven van Burghsluis om verder te zoeken. Daar halen we altijd de bretelletjes vandaan en de oesterdiefjes. Zo ook deze keer. Ook scoren we nog wat blaasjeswier met anjeliertjes er op. Heel mooi, en wat garnalen die ook volop eitjes bij zich hebben. Geweldig leuk.140511-dib3
Eenmaal op Neeltje Jans is het weer er niet beter op geworden, maar we stellen ons op in het ‘prieeltje’ om toch wat beschutting te hebben. Helaas klapt de regen door de harde wind net zo hard onder het dakje, dus niet echt comfortabel. Toch kunnen we leuke bakken inrichten, ze zien er echt fraai uit, met een grote verscheidenheid aan leven. Dat wordt ons bevestigd door wat bezoekers en de gidsen, die net zo enthousiast zijn als wij. Helaas was het aantal wandelaars niet groot, maar voor ons was de dag een succes. Alles klopte en we hebben genoten, maar waren ook wel een beetje blij dat we naar huis konden en een warme douche pakken. Eén ding is zeker, slechter dan dit kan het weer niet worden de komende wandelingen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief