Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Bezoek aan het Onderwaterhuis en meer….

Van een onderwaterhuis waarin je zonder duikapparatuur kunt ademen, moet de lucht af en toe ververst worden. Duikreporter Harry Brummelhuis bezoekt het onderwaterhuis en filmt zijn duik.


Datum:  16 mei 2016
Duiklocatie: Grasbroek Bornerbroek

duikreport-call-to-action-350x85

Op zondag 16 mei , 2e Pinksterdag, zijn we met 11 man bij het Grasbroek in Bornerbroek. De bedoeling is om een bezoek te brengen aan het Onderwaterhuis. Met 4 buddyparen gaan we te water.
Leden van de Twentse Duikvereniging (TD) , die samen met de Hengelose Sportduikers (HSD) dit Onderwaterhuis beheren, zijn aanwezig om de lucht in het Onderwaterhuis te verversen en ons een sleutel mee te geven om de toegang te ontgrendelen.
Op de wal staat nl. een zeecontainer met een grote compressor en er loopt een dikke slang helemaal naar het Onderwaterhuis.

Na de briefing ga ik te water met buddy Jorrit. Er voert een lijn naar dit Onderwaterhuis. Kees heeft de sleutel meegekregen. Hij gaat dus voorop met buddy Tom.
Het wordt steeds donkerder naarmate we dieper komen. Dan zien we het huis opdoemen. Kees haalt het slot eraf en laat de trap zakken. De opening zit aan de onderkant. Dus loopt het huis niet vol water omdat de luchtdruk 2 bar is. We zitten op 10 m. diepte.
Kees gaat ook als eerste naar binnen. Eerst de vinnen uit en dan omhoog. De rest volgt.Als ik later ook binnen ben , film ik een aantal mensen die op dat moment naar binnen gaan.
Omdat we allen nat zijn is de luchtvochtigheid hoog in zo’n kleine ruimte.
Na enkele minuten maken we weer aanstalten om naar buiten te gaan . Op de terugweg passeren we het wrakje ,waar op dat moment beide snoekbaarzen aanwezig zijn, die daar elk jaar hun nest hebben. Ook zien we veel grondels en veel driehoeksmosselen en een aantal grote zwanenmossels.
Na 55 minuten komen we weer boven. Een mooie duik. Nu nog koffie , warme chocolademelk en twee broodjes met warme knakworst.
Weer een mooie invulling van 2e Pinksterdag. Eens wat anders dan Intratuin of Ikea.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief