Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Kampioenschappen

Datum   17 en 18 mei
Locatie   Kerkweg en Dreischor

Een druk weekend voor Duikreporter Carla. Het is het weekend van de Biologische Werkgroep én ze is het model en de assistent van één van de deelnemers aan het ONK Onderwaterfotografie.

140518-DIB1Na een hele drukke week op het werk, en privé ook de nodige bezigheden, heb ik alles zo gepland dat ik vrijdagmiddag om 16.00 uur in Brouwershaven ben. Ik kan dan met Arieke een afspraak voor de WK2015 navolgen in onze taak van werkgroep “ logistiek enz .enz.” Geslaagde afspraak, dus een mooi begin van een best druk bezet weekend. We hebben een weekend van de biologische werkgroep van de NOB. Daarnaast moet ik dit weekend modelhangen en zoeken voor de (O)NK onderwaterfotografie.
Het begin is relaxt, als ik in Burgh Haamstede aankom is het nog stil, maar al snel loopt het vol en komt mijn maatje Lilian aan. Niet lang daarna hebben we met Olivier en Karine besloten met z’n viertjes ergens te gaan eten. Supergezellig! Mooi begin van het weekend.
Als we terugkomen is het al een stuk drukker en zijn er een hoop bekenden. Heel gezellig en het loopt best een beetje uit de hand. Qua tijd dan hoor, verder niet. We moeten toch op tijd uit bed, om de dag goed in te vullen. Maar uiteraard staan we op tijd naast ons bed. Er wordt goed ontbeten, een bammetje voor de lunch gesmeerd en water voor de koffie en soep gekookt. Als de ontbijt-koffiekopjes leeg zijn en de thermoskannen in de cateringmandjes of –kratjes staan, vertrekken Edwin en ik naar de Kerkweg om te oefenen. Om nou niet al alle ‘geheimen’ prijs te geven een verdekt verslag. De eerste duik, waarbij ik als model moest hangen, is gelukt. 140518-DIB3
De tweede duik was wat minder. De planning om de derde duik bij de brug te maken als afsluiting laten we varen en we duiken nog een keer aan de Kerkweg. Op zich helemaal goed, alleen die trappen, ik word er helemaal gek van. Maar ja, alles voor de fotograaf, nu is het zijn feestje. Hij moet uitmaken wat voor hem goed is om de beste kansen te maken tijdens de kampioenschappen.
Na 3 duiken ga ik in ieder geval tevreden terug naar de Koebel. Ik weet wie er zou koken. Nou, daar wil je wel voor teruggaan! En we kunnen inderdaad genieten van een heerlijke maaltijd, bereidt door Lodewijk en Bea Roelen. Zóóóó lekker zoals zij koken.
140518-DIB8In de avond een presentatie van de nieuwe secretaris van de BW, Floor. Erg leuk en leerzaam, over kwallen en harlekijnslakken. Weer veel geleerd.
Ook vanavond wordt het weer te laat. Maar ook nu zijn we weer op tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt en alles in de auto proppen, gaan we naar Scharendijke voor de inschrijving en de briefing.
Inschrijven is zo gebeurd, nu wachten op de briefing en dus de bekendmaking van het thema. In de tussentijd veel kennismaken en kletsen met anderen. Als het thema eenmaal is genoemd vertrekt iedereen die aan de wedstrijd mee gaat doen. Onze angst, dat er geen parkeerplaats meer bij de Kerkweg is, is gelukkig ongegrond. We staan niet eens verder dan de helft op de parking! Ook hier weer kletsen. Maar al snel kleden we ons toch maar om en gaan we te water voor de eerste duik. Ik hang geduldig als model. Gelukkig begrijpen we elkaar perfect onder water, dus de samenwerking is prima. Na een hoop foto’s gaan we naar de auto. We zijn beide tevreden. Flessen wisselen en lekker een soepje nuttigen. Weer kletsen en na een mooi interval gaan we weer te water. Nu moet ik zoeken. Kan ik gelukkig wel. Helaas raken we elkaar in de loop van de duik kwijt door enorm veel duikersstof. Want druk is het wel! Ik ben aan het zoeken en Edwin aan het fotograferen, dus dan kan je je buddy dus wel eens uit het oog verliezen. Helaas, maar geen man over boord.140518-DIB4
De derde duik maken we bij Dreischor. Ook daar is het ontzettend druk. Ik ben echt bang voor het zicht, maar uiteindelijk blijkt dat er toch leuke foto’s gemaakt kunnen worden. Is mij niet toevertrouwd hoor. Op het moment dat Edwin druk is met fotograferen van een object maak ik zelf tijdens het zoeken ook gewoon lekker wat foto’s. De resultaten laten wel zien dat ik inderdaad beter niet mee kan doen aan de kampioenschappen. Ambieer ik ook helemaal niet. Ik wil gewoon lekker duiken en kiekjes maken voor mezelf of mensen in mijn omgeving die nieuwsgierig zijn naar mijn duiken.

Maarrrrr op naar volgende week voor de tweede dag van de kampioenschappen. Heb er nu alweer zin in.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief