Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Jubileumduik

Locatie Anna Jacobapolder

 

“Niet zomaar een duik, maar één die in het teken staat van de 75ste verjaardag van één van onze clubleden”, aldus Duikerporter Carla van Westing. “En een super gezellige!”

Deze duik staat in het teken van de 75ste verjaardag van een clublid. We hebben met een groepje goeie bekenden een duik op poten gezet op een stek waar onze Wim altijd graag duikt. Nou ja, duikt, toen hij nog in Nederland dook. En dat is al een paar jaar geleden. Maar voor deze gelegenheid gaat hij toch nog een keer onder. Naast dat dit een vaak bezochte stek is, kom je hier best makkelijk te water. En dat is toch wel een belangrijk puntje. Er is al afgesproken om zijn set naar het water te brengen, in verband met zijn rugklachten. Het is net afgaand water als wij er zijn. Dan is het bij de aanlegsteiger, waar allemaal touwen aanhangen om je aan vast te houden, erg goed om het water in te komen. Wim heeft ook zelf ingestemd met deze stek. We hebben het hier over Anna Jacobapolder, bij het Zijpe.

Helaas regent het in Zeeland en iedereen begint met zich in zijn duikpak te hijsen, dan blijven de kleren tenminste droog voor de afterduik!

De duik is verrassend leuk. Het wemelt hier van de groene baksteenanemoontjes. Daar ben ik wel heel erg fan van. Ook de bruine plooislakken zijn hier volop aanwezig. Met legsel. Ook vinden we een behoorlijk aan de maat groene zeedonderpad. Verder komen we niet veel spectaculairs tegen. Maar dat is ook niet de insteek van vandaag, alles wat we zien is meegenomen. De afspraak is er met 45 minuten zeker uit te zijn. En daar houden we ons dan ook aan. Gelukkig is de regen een stuk minder. Achter elkaar komt iedereen er uit. Na het omkleden verplaatsen we de auto’s naar de luwte van het restaurant, dat is toch wat comfortabeler. Als we dan ook nog het geluk hebben dat het stopt met regenen, is het feest compleet.

140705-dib3

Er is echt voor alles gezorgd. Slingers, een sjerp en zelfs kaarsjes voor op de appelflap. Iedereen heeft zo zijn eigen specialiteit meegenomen. Gerelateerd aan onze ouwejaarsduiken, dus goed onderbouwd. Qua eten en drinken is dan ook echt alles aanwezig. Van koffie met appelflappen en roze koeken, tot prosecco met borrelworstjes. En de jubilaris zelf heeft nog een kratje bier in zijn auto ook.

140705-dib5

Het is echt een erg gezellig samenzijn en we stellen voor om hier een jaarlijks clubevenement van te maken, de WimvanMookduik. Laatste weekend van juni of eerste van juli. Wim zelf vindt het leuk en wij ook allemaal. We gaan het voorstellen aan de evenementencommissie.

 

140705-dib4

Tja, en dan na een superlange afterduik, met ook nog toespraken en anekdotes, gaan we allemaal weer richting huis. Voorbereiden op de kwartfinale van het Nederlands elftal. Zal wel laat worden. En zondag weer vroeg op om te verzamelen voor de wandeling……….

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *