Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Glenn De Wilde – De gestippelde mosdierslak

Duikreporter Glenn komt in Zeeland een mooi slakje tegen: de gestippelde mosdierslak. Hij maakt er videobeelden van. 

Een weekendje Zeeland op camping Irenehoeve heeft zo zijn voordelen: de duikstek Stavenisse Haven is vlakbij en er is een vulautomaat aan de camping.
Spijtig genoeg was de vulautomaat defect, waardoor er wat meer rondgereden moest worden, maar de mooie duiken aan Stavenisse Haven doen dat kleine ongemak snel vergeten.

Tijdens de duik kwam ik deze mooie Gestippelde Mosdierslak tegen.
De gestippelde mosdierslak (Thecacera pennigera) is een slakkensoort uit de familie van de Polyceridae.Dit is een buitengewoon mooi voorbeeld van de schoonheid van zeenaaktslakken! De soort wordt meestal niet langer dan 3 cm. Het lichaam is transparant. Je kunt de inwendige organen goed zien zitten. De kleur is wit tot lichtgroen en het hele lichaam is overdekt met vele zwarte, gele stippen en wat grotere oranje vlekken. De rhinophoren zitten in duidelijke schedes, elk met een flink naar achteren stekend aanhangsel. Net achter het midden van de rug staat een kransje van 3 tot 5 twee- of drielobbige kieuwen. Daarachter staan twee grote rugaanhangsels. Het doel daarvan is niet erg duidelijk. De voet loopt aan de voorzijde uit in twee naar buiten gerichte punten (tentakels).

2 reacties

  1. Mooie beelden, maar de hardblauwe achtergrond doet me niet echt aan Zeeland denken. Wat heb je daarvoor gebruikt en waarom?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief