Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Stromingsduik

 Een mijlpaal en dus een feestje: Ronald maakt zijn 300ste duik en Duikreporter Carla is erbij.

Datum 21 september 2013
Locatie St. Annaland

Na een week uitstel komt het er toch van, de 300ste duik van Ronald. We zijn met z’n vijven, dus genoeg om een feestje te bouwen. We vertrekken om half 9 uit Breda naar St. Annaland. Mijn pas gebrevetteerde pupil is al begonnen in zijn 2*-boek en de theorieles getijdenwater hebben we al gedaan. Dus kan de eerste praktijkduik gemaakt worden in stromend water. Leuke combi zo, met het feestje van Ronald erbij.

De 3 anderen gaan gezamenlijk te water en ik met mijn cursist. En het gaat prima, lekker, maar een klein beetje stroming, fijn om aan het gevoel te wennen. We drijven lekker op de stroming mee en gaan er af en toe een stukje tegenin. We blijven boven de oesterbank, niet zo diep, lekker licht en daar is altijd zoveel te zien. Het stikt er van de zeenaalden, best wel grote. En allemaal grote ook nog. Erg veel verschillende krabbetjes en veel sponzen en zakpijpen. Ik vind een mini groen wierslakje op de sliertige broodspons.

 

We dobberen heerlijk rond, ik kan niet zo heel goed zoeken, moet toch mijn cursist in de gaten houden. Maar die doet het erg goed, hangt heerlijk in het water en laat zich niet intimideren door de stroming. Leuk is dat toch, om te zien hoe iemand het lekker onder de knie krijgt en ook geniet. Ook dingen gaat aanwijzen al. Op het einde van de duik vinden we nog een giga kreeft, wat een joekel! En ik zie nog een sepiaatje, maar die wil niet op de foto. Ik wijs hem aan, maar tegelijkertijd wijst Harry er mij ook eentje aan. Ze worden best al groot, zullen wel een beetje de laatste zijn denk ik. Als we na bijna 50 minuten weer boven komen zijn we alletwee dik tevreden. Gelijk met ons steken de anderen ook hun hoofd boven water. Dat komt goed uit, komt het feestje wel ten goede, kunnen we allemaal tegelijk aan de koffie en andere lekkernijen beginnen. Lekkere dikke appelflappen van de jubilaris en een lekkere scheut in de koffie. En veel lachen natuurlijk. En het weer werkt ook mee, wat een heerlijk begin van het weekend!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief