Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Filipijnen (3)

Ook in tropische landen -of misschien wel juist daar- zijn stormen. Carla moet uitwijken, maar krijgt door de storm de kans om onder de pier te duiken.

Datum 21-22-23-24 oktober 2012
Locatie Moalboal-Apo Island

Na een twijfelachtige tocht van Apo naar Siquijor, twijfelachtig door de tekeergaande tropische storm, toch prima aangekomen. Onderweg best golven, voor zo’n banka best kraken en klappen op het water. Maar we kregen gezelschap van een ontelbaar grote school dolfijnen.
Ze zaten echt overal, voor, achter, links en rechts van de boot. Dat blijft toch een tot de verbeelding sprekend schouwspel, vind ik tenminste. En op Siquijor alweer een geweldig onderkomen! Helemaal goed geregeld.
De eerste duik voor het resort gemaakt, maar beste golven en moeilijk de boot weer inkomen. ’s Nachts is de boot omgevaren naar de andere kant van het eiland om in de luwte te gaan liggen. Dus wij met een busje de volgende morgen naar de andere kant van het eiland om te duiken. Spiegelglad watertje daar! Eerste duik was niet helemaal top, op het zand en niet veel spectaculairs gezien.
De tweede zijn we weer op het zand begonnen en daarna zijn we onder de steiger van de haven gaan hangen. Paar vierkante meter en normaal verboden terrein, maar de ferries mochten niet uitvaren, dus wij mochten er duiken.

 

Erg leuk, veel gezien, mooie spookfluitvissen, slakken en andere dingen. Na terug naar het resort geweest te zijn, voor de nachtduik weer terug naar de haven, waar de boot nog lag. Ons ploegje van 6 besloot onder de steiger te duiken en de anderen wilden liever op het zand. Nou, die keuze was reuze, wat een topduik.

 

Ik heb nog nooit in 1 duik zoveel bizarre beesten gezien. Echt supergeweldig. Hoe later het werd kwamen er iedere keer weer nieuwe beesten tevoorschijn. We hebben er echt dik anderhalf uur genoten! Ja, want dat was ook geen probleem, onze duiktijd. Die overschreed eigenlijk altijd sowieso het uur. Dit was wel een geweldige afsluiting van het eiland Siquijor! Eigenlijk op de “niet-duiken-kant” van het eiland, want de mooiste stekken schijnen aan de kant van ons resort te zijn.

 

We hebben ’s avonds onder die steiger blueringed octopussen gezien, spookfluitvissen, bokserkrabben, andere bizarre krabben, enorme naaktslakken, maar ook hele mooi gekleurde naaktslakken, sepiaatjes, pijlinktvisjes, een mini-octopusje en ik weet het eigenlijk allemaal niet eens meer, het was gewoon een sprookje. De volgende morgen zijn we vertrokken naar Panglau, schiereiland van Bohol, om daar onze vakantie te beeindigen met een paar daagjes rust en nog even lekker duiken.
Da’s aardig gelukt. We hebben nog een keer geprobeerd hier pygmee zeepaardjes te vinden voor de mensen die ze nog niet gezien hadden, maar dat is helaas voor hun (en ons) niet gelukt. Die schijnen echt bijna verdwenen te zijn! De verhalen gaan daar, dat de Koreanen ze opvissen en meenemen naar Korea, maar of dat waar is durf ik niet te zeggen. Het feit is wel dat de Filipijnen er reclame mee maken en ze dus zo goed als verdwenen zijn. Maar al met al heb ik een geweldige vakantie gehad. Azie is toch wel mijn werelddeel. De laatste dag zijn we nog op excursie naar de Chocolate hills geweest, met een tussenstop bij de tarsiers en bij een vlinderopvang, allemaal ook erg leuk, om wat van het land boven water te zien. Maar dat resulteert soms in foto’s die niets met duiken te maken hebben….

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief