Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Clubavondje aan de Bergse diepsluis

Datum 01-08-2013
Locatie Bergse diepsluis

Een hamerhaai bij de Bergse Diepsluis? John heeft hem echt gezien….

Donderdag avond is het de club duikavond van Passion4diving dan duiken we aan de Bergse diepsluis en na de duik nog even de stoeltjes uitklappen en er gewoon een gezellige avond van maken, mijn vrouw en kinderen zijn ook mee gegaan omdat er altijd wel wat te doen is aan de Bergse diepsluis, zwemmen, kreukels zoeken gewoon lekker zitten kijken naar de duikers er is altijd wat te doen.

Ik ga met Lia onderwater als we onder gaan is het een beetje mistig het zicht is niet echt slecht maar het is gewoon mistig, we gaan eerst naar de dahlia bij de trap het is weer een hele tijd geleden dat ik daar een foto van heb gemaakt. meestal zat hij helemaal verstopt onder een steen maar deze keer laat hij wat meer van zichzelf zien en het grappige van alles is hij heeft weer een krab onder zijn tentakels heeft zitten, een aantal jaren geleden heb ik dat ook al eens gezien bij deze dahlia en nu zie ik eigenlijk weer precies hetzelfde zou het misschien een soort symbiose zijn tussen de krab en de dahlia.

P8012029

Daarna gaan we het wat dieper zoeken we zijn net onderweg en we vinden de eerste kleine sepia al, het blijven kleine donderstenen ze zwemmen iedere keer weg ze heffen de tentakels op naar je en spurten dan weer achterste voren weg om na een kleine halve meter weer op het zand te zakken, na een paar keer vinden ze het genoeg en blijven ze stil liggen en kun je er een paar leuke foto’s van maken.

Ik probeer te experimenteren met de snoot op de flitser, dit is precisie werk op de millimeter nauwkeurig en net die millimeter kan een foto maken of breken maar ik vind sommige foto’s te donker dus experimenteer ik met twee flitsers om de omgeving toch een beetje uit te lichten.

P8012060.ORF

Ik maak een paar foto’s en ik krijg de melding kaart vol hoe kan dat nu, ik was vergeten de geheugen kaart leeg te maken, ik kijk welke foto’s er op staan het blijken de foto’s van een dagje Burgers Zoo te zijn waar we ook in het Ocean zijn geweest waar ook een hamerhaai rond zwemt, ik laat de foto aan Lia zien en ik moet lachen dan hebben we toch een haai gezien in de Oosterschelde en dat is niet gelogen, daarna heb ik al die foto’s van de geheugenkaart verwijdert zodat ik weer foto’s onderwater kan maken.

Ik kom mooie onderwerpen tegen zoals hooiwagen krabben dit zijn hele moeilijke krabben om op de foto te zetten of ze vallen in de achtergrond weg of je ziet niet eens dat het een hooiwagenkrab is na wat foto’s te hebben gemaakt ben ik nog niet tevreden maar de hooiwagenkrab draait om en verdwijnt en hij laat alleen nog maar zijn achterkant zien.

P7301625-001

We gaan naar iets meer dan een half uur terug richting de trap, we zwemmen door het ondiepe gedeelte er zijn leuke dingen te zien we zitten in een school visjes, die visjes zijn misschien maar een halve centimeter lang en het zijn er heel veel, daar is geen foto van te maken ze zijn zo klein ze verdwijnen gewoon op de foto.

Ik ben lekker aan het zoeken op de bodem en als ik ineens opkijk lig ik voor een hele grote harder en hij ligt nog geen halve meter van me vandaan ik schrik me een hoedje zo ook de harder en die vlucht er vandoor, een leuk moment.

Ik vind een paardeanemoon altijd een mooi onderwerp om op de foto te zetten vooral als er van die mooie blauwe stippen aan de zijkant staan, ik probeer hier om de tentakel krans te laten oplichten met de snoot en een klein beetje bij flitsen van de zijkant zodat je toch kan zien dat het een paarde anemoon is het eindresultaat is best aardig.

P8012120-001

We zijn weer bij de trap uitgekomen en het was weer een fantastische duik, leuke dingen gezien super relaxt en een beetje geëxperimenteerd met de flitsers waar ik weer een beetje wijzer ben van geworden.

Na de duik nog even na kletsen onder het genot van een bakje en een versnapering het was weer een reuze leuke avond.

Lia bedankt voor de mooie duik, alle leden van Passion4diving bedankt voor een gezellige avond.

Ik ben 75 minuten onderwater geweest, ik ben rond 20:10 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 22 graden, het zicht was matig, ik ben maximaal 5,3 meter diep geweest.

P8012064

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *