Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Beetje lang niet gedoken

Duikreporter Carla voelt zich als een vis in het water als ze na lange tijd weer onder water gaat.

Ik heb dit jaar nog niet gedoken en het begint nu toch wel heel erg te kriebelen. Door omstandigheden gingen eerder gemaakte afspraken niet door. En op vrijdagmiddag kan ik zo snel geen buddy vinden, dus besluit ik even alleen van het onderwaterleven te gaan genieten. Met mijn vriendje als kantwacht moet dat kunnen.

Thuis heb ik al wel even wat spullen gecontroleerd en die werkten nog prima. Opgebouwd trek ik mijn pak aan en doe mijn computer om. Batterij leeg! Hmmm, dan die van mijn vriend maar om, is dezelfde dus geen probleem. Ook batterij leeg. Gelukkig heb ik een losse manometer dus kan ik mijn luchtvoorraad in de gaten houden. En ik ga toch geen gekke dingen doen, dus ik stap het heerlijk heldere water in.

Wat heb ik dit gemist. Het stikt van de Polycera’s, harlekijnslakjes. Veel krabbetjes en mooie grote zeesterren. Erg veel oesterboorders, dat valt wel op. Ook vind ik een mooie grote dahlia, echt een kanjer.

Maar stiekem is het toch niet fijn om niet te weten hoe diep je zit. Mijn lucht gaat helemaal niet hard en eigenlijk weet ik bij de brug wel hoe het zit, ik heb er al zo vaak gedoken en ga niet echt voorbij de pijler. Maar toch keer ik na 25 minuten al om en zie als ik mijn hoofd boven water steek een verbaasd vriendje staan ‘ben je nu al terug?’ Op de terugweg vind ik parende Polycera’s, een oranje en een gele, echt leuk op de foto gekregen.

Ik heb genoten, lekker volgende week weer hoor. De batterijen van onze computers zijn inmiddels vervangen, dus niets staat me in de weg.

dahlia dib 210423-107753

polycera dib 210423-107753

zeester dib 210423-107753

1 reactie

  1. Avatar

    Welkom terug, Carla! We hebben je gemist!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief