Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Boffen!!!

Het weer werkt steeds niet mee de laatste tijd. Kou, wind, regen en hagel. Het lijkt nog wel winter.  Maar op haar vrij dag werkt het weer mee voor duikreporter Carla van Westing.


Datum:  28 april 2016
Duiklocatie: Zoetersbout en Zeelandbrug

duikreport-call-to-action-350x85

Zelf heb ik de dag na Koningsdag vrij gevraagd. Met dan een vaste vrije dag op vrijdag heb ik een lekker lang weekend. Twee buddies uit het onderwijs hebben vakantie en willen donderdag gaan duiken. Ik sluit me graag aan. En wat wil het geval…..het is gewoon de mooiste dag van de week.


Als we ’s morgens bij Zoetersbout aankomen in het windstil, strak blauwe lucht en heerlijk zonnetje. Het is gewoon genieten met omkleden. Wel zien we in de verte wat donkere lucht, maar dit kunnen ze ons al niet meer afpakken.
We gaan natuurlijk op zoek naar het Schepje. Lilian heeft ze afgelopen weekend al gezien, massaal zelfs, maar Mattie en ik nog niet. Op haar aanwijzingen gaan we naar beneden en na een tijdje zoeken vinden we ze inderdaad. Wat een rare, lelijke beestjes, maar ja, je wilt ze toch zien hè. Net als de eikapsels. En die vinden we ook.
Na ze een tijdje bestudeerd te hebben gaan we op zoek naar ander leven.

Ik zie een aantal mooie heremietjes. Aangezien ik weer met mijn nieuwe cameraatje aan het experimenteren ben, zijn dat gewillige slachtoffers. En ik heb er een paar mooie plaatjes van kunnen trekken. Ik vind nog wat galatheaatjes, een vlokslak en een heleboel krabbetjes.
Verder is het niet echt spectaculair, maar onze missie is geslaagd.
Als we boven komen is het donker en helemaal betrokken. Het begint pittig te waaien en tijdens het omkleden begint het te regenen. Balen!
We besluiten onze tweede duik bij de brug te gaan doen en daar ook onze bakkie te nuttigen, want dan kunnen we indien nodig beschut of binnen koffie drinken.
Waren we bij Zoetersbout de enige auto, bij de brug staan wel 3 auto’s, naast de auto’s van Leendert en de andere werklui die met het nitroxvulpunt bezig zijn. Heerlijk is dat toch, zo doordeweeks duiken. We nemen de tijd voor koffie en een boterham en kunnen dan nog op ons gemak vullen, omkleden en mooi op tijd voor de kentering te water.
Als we ons hoofd onder water steken zien we dat de bloei enorm in het water zit. Maar we gaan toch proberen bij elkaar te blijven. De missie hier is groene mosdierslakjes, want die heeft Mattie ook nog nooit gezien. We scharrelen heerlijk rond, Lilian en ik speuren de stenen af en Mattie hangt een beetje boven ons. Op jacht naar ‘groot wild’ sepia’s ofzo…


Het duurt niet lang of Lilian vindt 2 Palio’s bij elkaar. Mattie bestudeert ze met zijn vergrootglas en onze duik kan dus al niet meer stuk. We vinden er nog meer, maar ook nog een heleboel andere slakken. Het is echt weer mooi vol leven in de Oosterschelde. Ook hier weer heremietjes en allerlei krabbetjes en prachtige dodemansduimen. Ik heb heerlijk geëxperimenteerd met mijn fototoestel en nog leuke foto’s gemaakt ook. Een aantal mislukt, maar dat krijg je met uitproberen. Ennnn, we zijn elkaar alweer niet kwijtgeraakt, tweede keer al gelukt vandaag om lekker met z’n drietjes te duiken. Toch wel een uitdaging met minder zicht. Maar naast de bloei was het zicht eigenlijk best goed en we kennen elkaar wel een beetje, dus dat scheelt. Helemaal lekker dus, alles!
Om de dag even samen te vatten, in één woord : geweldig. Twee heerlijke duiken, leuk gezelschap en het weer werkte helemaal mee, want de wind is dan wel niet gaan liggen, de zon was wel weer terug, dus we hebben best nog een tijd zitten nagenieten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief