Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Vijf tips voor duiken bij de Canarische Eilanden

Bij de verschillende Canarische Eilanden wordt veel gedoken. Vijf praktische tips waarmee je nog beter bent voorbereid op een mooie duikbeleving!

Duikpak

Het water rond de Canarische eilanden varieert in temperatuur van circa 18 tot 24 graden. Je hebt een goed zittend natpak van 5 of 7 mm nodig om comfortabel te duiken. Een kap en/of handschoenen kunnen aanvullend zorgen voor meer comfort, uiteraard afhankelijk van het seizoen en de persoonlijke voorkeuren.

Duiklamp

Het water rond de Canarische eilanden is erg helder, maar door de veelal rotsachtige landschappen bestaande uit lava of basalt is een lamp een goede aanvulling om de kleuren op deze donkere wanden tevoorschijn te laten komen. Overhangen en kleine grotjes zijn overal te vinden en juist hier kun je veel interessante dieren zien.

Foto: René Weterings

Kant- of bootduiken

Duiken bij de Canarische eilanden kan per eiland verschillen. Zo wordt er op Lanzarote en La Palma vooral vanaf de kant gedoken en is het duiken op Tenerife weer een combinatie van kant- en bootduiken, afhankelijk van de plaats waar je duikt. Zorg dus dat je van tevoren goed uitzoekt wat de manier van duiken is. Op La Palma is het een aanrader om een auto te huren, zodat je op eigen gelegenheid naar de duikplaatsen kunt rijden.

Duiken in de Atlantische Oceaan

Het is misschien een vreemde tip, maar lees vooraf wat de Atlantische Oceaan te bieden heeft. Het is een oceaan met helder water, maar het is geen tropisch water. Je kunt rekenen op helder blauw water met ruige landschappen van lava en basalt, afgewisseld met zanderige bodems die eindigen in drop-offs. Algen en wieren sieren deze landschappen die bezocht worden door diverse vissen in hun zoektocht naar voedsel. Afhankelijk van het eiland waar je duikt, kun je meer of minder de deining van de oceaan voelen. De stroming rond de duikstekken is zwak tot matig en geschikt voor elk soort duiker.

Duikschoenen

De Canarische eilanden zijn ontstaan als gevolg van vulkanische activiteit. De stranden bij de duikstekken bestaan veelal uit zwart of donker zand met kleine kiezels. Het is dus aan te raden om te duiken met duikschoen en vinnen met open hiel zodat de voeten beschermd zijn tegen het hete zand en/of de scherpe rotsen. Op veel plaatsen kun je de vinnen pas in het water aantrekken en zijn blote voeten dus niet aan te raden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief