Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Reizen

Bultrugseizoen in Panama

Het walvissenseizoen in Panama is geopend. De migratie van de bulturggen komt zowel van het zuidelijk als noordelijk halfrond.

De Pacifische kust is nu vier maanden lang het heiligdom van een paar duizend bultrugwalvissen. Het tropisch warme water fungeert van juli tot oktober als ontmoetingsplaats, speeltuin en kraambed. Een veilige omgeving voor de bedreigde giganten en een traktatie voor walvisspotters.

Walvissen spotten
Panama’s geografische ligging, het tropische klimaat en warme water trekken bultrugwalvissen van het zuidelijk halfrond van juli tot oktober en van het noordelijke halfrond tussen december en februari. Bezoekers kunnen de walvissen spotten vanaf het land of met een georganiseerde boottocht. Bultruggen spot je aan de Pacifische kust. Aan de Caribische kust vertoeven dolfijnen het hele jaar door.

Beschermde mariene parken
Panama bezit 43 beschermde mariene parken. Een veilig broedgebied voor bultrugwalvissen, waar de populatie jaarlijks van lijkt te groeien. Dat is geweldig nieuws, voor Panama én voor het behoud van bultrugwalvissen op internationaal niveau. Rondom de Las Perlas eilanden ligt de favoriete speeltuin van de bultruggen. En in Coiba National Park en de Golf van Chiriqui National Marine Park zijn naast bultrugwalvissen ook potvissen en spitssnuitdolfijnen te spotten in september en oktober. De wateren van het Isla Iguana Wildlife Refuge worden in februari en maart gedomineerd door orka’s.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief