Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

De beste stranden van Panama

Panama telt honderden kilometers kustlijn aan de Caribische Zee en aan de Stille Oceaan. Op slechts een uur rijden van de hoofdstad Panama City liggen de prachtige bounty stranden van Santa Clara en Farallón. De meest glorieuze stranden van Panama liggen op de meer dan 1000 tropische eilanden. Dit zijn de plaatsen met de mooiste snorkel en duikspots, hagelwitte stranden met zacht poederzand en kraakhelder water.

Comarca Kuna Yala/ San Blas
De San Blas archipel is de belangrijkste strandbestemming van Panama. De ruim 365 eilanden liggen verspreid langs de Caribische kust; voor elke dag van het jaar één. Met schilderachtige stranden, wit poederzand, kleurrijk koraalrif, turkoois water en clusters wuivende palmbomen. De kleurrijke inheemse Kuna indianen beheren de archipel en hun fascinerende cultuur is één van de redenen om de regio te bezoeken. De accommodaties variëren van ‘Robinson Crusoe rustiek’, met comfortabele hangmatten om in te slapen tot luxere accommodaties met een bed en badkamer.

Isla Bastimentos National Park/ Bocas del Toro
Cayos Zapatillas, ofwel de ‘slippereilanden’, lijken sprekend op een voetafdruk. Zacht, wit zand, gesteund door een wirwar van jungle en omringd door een rijk koraal dat scholen gekleurde vissen trekt. Een fantastische snorkelspot. Isla Bastimentos is het belangrijkste eiland van het park, met de populaire bounty stranden ‘Red Frog Beach’, ‘Wizard Beach’ en ‘Playa Larga’.

panama_strand2
Las Perlas archipel
De ‘pareleilanden’ liggen vlakbij Panama City en de archipel is één van de beste snorkelplekken in Panama. Stadsmensen trekken graag naar de eilanden, maar het is er nooit té te druk. Ook blijft het er opmerkelijk vaak droog in het regenseizoen. Isla Contadora biedt betaalbare accommodaties en is een startpunt van dagtochten naar de onbewoonde eilanden. Op Isla San José staat het Hacienda del Mar Hotel, met prachtige zwembaden, rustieke huisjes, luxe VIP suites en een adembenemend uitzicht over zee.
Isla Coiba National Park
Isla Coiba National Park, in de golf van Chiriquí, is de beste duikspot van Panama. De rijke wateren vol gekleurde vissen worden regelmatig vereerd met een bezoek van dolfijnen, bultruggen en andere walvissoorten. De compacte eilandengroep ziet eruit als een waar paradijs.

Santa Clara & Farallón, Pacific Coast

De twee meest aantrekkelijke stranden aan de kust van de Stille Oceaan zijn Santa Clara en Farallón. De heerlijke zwemspot ligt op slechts twee uur rijden van Panama City. Het water is blauwer en het zand schoner en witter dan bij de buurstranden. Het Decameron Resort trekt veel strandgangers op Farallón, maar het grootste gedeelte van het strand is rustig. Idyllische hutjes, bungalows en betaalbare visrestaurants zijn er in overvloed.

Las Lajas, Provincie Chiriquí
Las Lajas heeft niet het mooiste strand van Panama, maar het water heeft de perfecte temperatuur en de golven zijn gemaakt voor bodysurfers en voor zwemmers. Het strand is ruim 13 kilometer lang en er zijn rustieke hutten en restaurants in overvloed.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief