Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Main slider - Snorkelen / Reizen

Bultruggen in Australië

Zes maanden woonde en werkte Joost Boerman op een camping in het plaatsje Exmouth aan de westkust van Australië.  Hij hoefde alleen maar een duin over om met beide benen in zee te staan en de mooiste duiken te maken.  

JE  MOOISTE DUIK
Duikers en snorkelaars vertellen over hun mooiste (snorkel)duik. Alle verhalen samen gaan een prachtig online duik(vakantie)boek vormen.

Het bijna 260 km lange Ningaloo Reef eindigt bij Exmouth. Het is een magische plek waar ik veel onderwatermomenten heb ervaren die ik nooit meer ga vergeten.  Maar in die zes maanden was het hoogtepunt zonder twijfel het zwemmen met bultruggen.

Op zoek

Een vriend had een klein bootje waar je met maximaal vier personen op kunt.  Hij is een surfer, maar als de zee plat was en hij niet kon surfen, gingen we met de snorkels op pad! De migratieroute van bultruggen stopt bij Exmouth – de dieren gaan hier de baai in om hun baby’s te trainen en zwemmen daarna weer terug richting Antarctica.  Toen we met het bootje vertrokken, zagen we al overal bultruggen zwemmen en springen. Dit was al een belevenis op zich.

Na een uurtje varen hadden we eindelijk de kans om het water in te gaan met deze enorme dieren. Ik liet me het water in glijden, maar ik zag niets. Mijn adrenalinepijl ging door het dak en mijn hart klopte als een razende. De anderen stonden nog op de boot om mij aanwijzingen te geven. Ze stuurden me vanaf de boot. Uit het niets verschenen er drie bultruggen voor mijn neus. Ik kon mijn ogen niet geloven: wat een megagrote dieren! Ik had een paar seconden de tijd om een foto te schieten voor ze weer uit beeld verdwenen.

Meer!

Het duurde even voor mijn hart tot rust kwam. Ik klom snel de boot in en wilde maar een ding: op zoek naar meer! Na een tijdje zagen we de rug van een walvis die op één plek stil in het water lag. We brachten de boot op een afstandje tot stilstand. Deze keer gingen we allemaal het water in. Tot onze verbazing was het een moeder met haar kalf die aan het rusten was.

Ongelooflijk

Wat een ongelooflijk moment om dit mee te mogen te maken! Als ik eraan terugdenk, kan ik de grijns weer niet van mijn gezicht afhalen! Dit was echt de mooiste duik!

En wat is jouw mooiste duik?
Zet je verhaal op ‘papier’ in 150 tot maximaal 500 woorden! Heb je er foto’s bij, dan kun je er één tot maximaal vijf bij plaatsen! Of misschien heb je wel een filmpje ervan gemaakt -zet dan ook de Youtube- of Vimeo-link erbij. Je kunt je verhaal mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dat je verhaal op DuikeninBeeld wordt gepubliceerd en in de sociale media wordt gedeeld. Meedoen kan tot 1 mei 2020.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief