Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Bonaire pakt project rond duik-kunstwerk van afval weer op

Na enkele tegenvallers met de verfraaiing van de Hato-rotonde op Bonaire is het project weer opgepakt en wordt er weer gewerkt aan de monumentale duiker, die wordt gemaakt van afval.

Na een pauze van een paar maanden wordt er weer gewerkt aan het Hato Rotonde-kunstproject met een beoogde einddatum juli 2018. De drukke rotonde is het begin van een lange hotelstrip op een locatie vlak voor de grootste sponsors en initiatiefnemers van dit project: Sand Dollar Condominiums, Den Laman Condominiums, Dive Friends Bonaire en MCB Bonaire. Stichting Bunita Boneiru heeft de rotonde geadopteerd met de bedoeling deze te verfraaien met een monumentaal beeldhouwwerk van metaal kunstenaar Mark J. Ansier bestaande uit een duiker in een onderwaterwereld.

 Opruimen – Afval reduceren – Recycle – Kunst creëren

Een eilandbrede schoonmaak werd geïnitieerd om afval te verminderen door de inzameling van afgedankte metalen. Deze metalen worden gerecycled en worden vervormd tot een onderwaterwereld met schildpadden, roggen en tropische vissen met een duiker als middelpunt. De tuin eromheen is speciaal ontworpen met “ezel- en geitenbestendige” planten. De tuin gaat bovendien gerecycleerd crushed glas bevatten om de sprankelende golven van Bonaire uit te beelden. Gele Bonaire Rocks van supporters over de hele wereld worden in het geheel geïntegreerd. 

Onvoorziene vertraging

Zoals bij elk project kan gebeuren, stond de stichting voor grote uitdagingen. De benodigde gereedschappen kwamen niet op tijd op Bonaire aan om het werk voor het drukke hoogseizoen, voor zowel de initiatiefnemers als de kunstenaar, af te ronden. Vervolgens zijn er ernstige beschadigingen aangebracht aan het in aanbouw zijnde kunstwerk. Het was een teleurstellende financiële tegenvaller, die helaas niet hielp bij de afronding van de plannen voor de rotonde, maar het werk is nu weer in volle gang!

Een mooie droom

Het is de droom van Stichting Bunita Boneiru om iets moois uit recyclebaar afval te maken. Iets wat wordt gefinancierd en gecreëerd door en voor Bonaire. Om dit doel voor Bonaire te bereiken, is er steun vanuit de gemeenschap hard nodig; financieel, kennis en handen. «Het is gemakkelijk te oordelen, maar het is veel beter om bij te dragen en trots te zijn op iets wat we zelf creëren.» Tot nu toe is een aanzienlijk deel van de financiering afkomstig van enthousiaste toeristen. Het is de oprechte hoop van Bunita Boneiru dat de mensen, scholen en bedrijven op Bonaire dat enthousiasme ook zullen delen en helpen bij het bouwen van dit project waar iedereen trots op kan zijn: ‘Boneiru nos Orguyo’. 

Ook uw steun is van harte welkom!

Iedereen die het project wil ondersteunen, kan een gele steen voor de tuin kopen, zoals de beroemde gele duikstenen van Bonaire. Al vanaf $ 25 kun je het project steunen door een steen te kopen met een persoonlijke inscriptie, gemaakt door de plaatselijke kunstenaar Germaine Nijdam. Dit is de perfecte gelegenheid voor Bonaire fans om generaties lang deel uit te kunnen maken van de schoonheid van Bonaire. Het is ook een prachtig geschenk voor iemand die van het eiland houdt, een jubileum viert of een manier om een ​​overleden geliefde te eren.

Bijdragen

De initiatiefnemers en hoofdsponsors van het project zijn Sand Dollar Condominiums, Den Laman Condominiums, MCB Bonaire en Dive Friends Bonaire in samenwerking met IVA, ‘Boneiru Nos Orguyo’. Maar alle bedrijven en personen worden uitgenodigd om het project te ondersteunen door sponsoring. Alle kosten voor de kunstenaar en het maken van het kunstwerk worden gedekt door de hoofdsponsors. Er zijn echter veel meer kosten aan verbonden, dus fondsen zijn nodig om het project af te ronden en te onderhouden. De Foundation gaat verschillende fondsenwervende projecten initiëren, zowel online als op het eiland. Bewoners en bezoekers van Bonaire krijgen ruimschoots de gelegenheid om dit unieke programma te ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen de voortgang bijhouden op de Fundashion Bunita Boneiru Facebook-pagina of een e-mail sturen naar bunitaboneiru@gmail.com .

Donaties kunnen worden gedaan middels: 

Bonaire (overschrijving)
Stichting Bunita Boneiru
MCB-bankrekeningnummer 413.683.07
Referentie: ‘HATO Rotonde’

Internationaal (Pay Pal)
Via de volgende website: http://ironwaves.com/bonaireRocks/bar.html

Voor meer informatie:
E-mail: bunitaboneiru@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/bunitaboneiru/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief