Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

De wedstrijddagen zitten erop!

Het damesteam van DuikeninBeeld heeft het ONK Onderwaterfotografie volbracht. Het wachten kan beginnen.

Voorafgaand aan de tweede wedstrijdweek van het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie  (van 11 tot en met 17 juni) kwam Aquashot regio Zeeland bij elkaar voor de jaarlijkse barbecue met – zo waar – alle leden van het DuikeninBeeld-damesteam. Gaandeweg de avond ontstond er bij sommigen toch een lichte vorm van ‘wedstrijdstress’. Niet bij mij. Ik kon een soort van achteroverleunen, ik had mijn twee wedstrijddagen voor het team al verbruikt en was ervan overtuigd dat er tussen de zoetwateropnames wel iets bruikbaars zat. De rest van het team was nog druk aan het plannen – wie ging wat waar schieten? «Groothoek met model, groothoek zonder model, misschien toch nog ergens het zoete water in.»

Vanzelf

Uiteindelijk is de invulling vanzelf gegaan. Iedereen deed de tweede week nog even haar uiterste best, zowel voor het team als voor de individuele opdrachten. Alle opdrachten werden afgerond. Tussendoor was er zelfs nog tijd voor Guus Meeuwis. Op verschillende duiklocaties werden de dames gespot. Zelfs met mank pootje -Lia vond het nodig een traptree te missen- was geen reden om boven water te blijven. De ‘strijd’ ging onvermoeibaar door. Duiken van soms wel 160 minuten. En dan… even het water uit en dan weer erin.

De week werd afgerond bij de Zeelandbrug met de ONK-barbecue. Een succes als ik de foto’s mag geloven, en beelden liegen niet! Helaas kon ik er zelf niet bij zijn vanwege andere verplichtingen.

Zware taak

Maar toen kwam de zwaarste taak – de uiteindelijke selectie maken. We mogen dan al de eerste prijs in de pocket hebben voor het gezelligste team, maar het zou toch leuk zijn als we in de hoogste gelederen van het wedstrijdveld eindigen. Maar hoe dan ook, we hebben er plezier aan beleefd – dat mag duidelijk zijn. Misschien hadden we voorafgaand aan de wedstrijd toch aandelen moeten kopen in Tony’s Chocolonely. Want er bestaat natuurlijk geen damesteam zonder chocolade!

Nu begint het wachten want de uitslag is pas op op 29 september. Wat een periode vol gezelligheid, geregel en ook soms hectiek, maar voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

In de aanloop naar en tijdens het NK 2018 kun je het damesteam volgen in blogs en op de DuikeninBeeld-pagina op Facebook.

Klik hier voor de andere blogs van het DiB-damesteam 2018.

1 reactie

  1. Avatar

    Wat een leuk verslag en erg gezellig om jullie te treffen tijdens de barbecue. Tot ONK uitslagavond dan maar 😀

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief