Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Data ONK Onderwaterfotografie en –videografie 2018 bekend

De data van het (Open) Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en –videografie zijn bekend. In 2018 wordt een aantal vernieuwingen doorgevoerd – zo wordt de wedstrijd voor het eerst in twee periodes van een week gehouden.

Foto: ONK 2017 visportret 1e plaats – Raymond Wennekes.

De data van de wedstrijddagen in het kader van het Nederlands Kampioenschap in 2018 zijn bekend. De wedstrijd wordt voor het eerst in twee periodes van een week gehouden. De eerste periode loopt van maandag 7 mei tot en met zondag 13 mei 2018, de tweede van maandag 11 juni tot en met zondag 17 juni 2018.

ONK Starters
Deelnemers aan het ONK Starters (voorheen ZK) kunnen op alle dagen van de wedstrijdperiode foto’s en video’s maken. Je kunt bijvoorbeeld in een periode starten op dinsdag, op vrijdag en zaterdag nog wat extra foto’s of video’s maken en uiterlijk zondag het maximale aantal foto’s inleveren. Dit kun je opnieuw doen in de tweede wedstrijdperiode. Aan het begin van een wedstrijdperiode ontvang je een opdracht voor een controleopname.

ONK Masters
Voor deelnemers aan het ONK Masters is er een beperking van twee keer 24 uur. Binnen de twee periodes van een week mag je beide keren op één dag (24 uur) foto’s of video inleveren. De dag start om 00.01 uur na het ontvangen van de opdracht voor de controleopname en eindigt om 23.59 uur op diezelfde dag. Per wedstrijdperiode mag je na een dag duiken zelf beslissen of je de foto’s of video’s inlevert. Doe je dat niet, omdat je bijvoorbeeld ontevreden bent, dan kun je op een andere dag in dezelfde wedstrijdperiode nog een poging gaan doen. Je kiest dus zelf de dag waarop je de foto’s of video’s maakt. Aan het einde van de dag lever je de bestanden online bij de organisatie in.

Reglementen en inschrijven
De details van de zoetwatercategorie zijn nog niet bekend, hetzelfde geldt voor de complete reglementen voor 2018. De wedstrijdorganisatie heeft aangegeven de nieuwe regels in ieder geval verder te verduidelijken in deze reglementen; De regels voor de ONK-teams worden dan ook nader toegelicht. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de inschrijving wordt geopend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief