Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

De zeekoe – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Joost Boerman vertelt het verhaal achter zijn ‘De zeekoe’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Het is mijn laatste dag in Crystal River. Om 7 uur in de ochtend neem ik de kajak naar Three Sisters om nog even te genieten van de manatees.  Het laatste stukje zwem ik door een smal kanaal naar de spring. De zon zit nog achter de wolken. Maar mijn vroege opstaan wordt beloond want in de spring is maar één iemand aan het snorkelen. De zeekoeien komen van alle kanten voorbij cruisen.

Na een klein uurtje komt de zon door. Deze zeekoe hangt dan al een paar minuten aan het wateroppervlak. Rustig zwem ik naar hem toe. We staren elkaar aan en blijven staren, het lijkt wel een spelletje. Ik ben een paar centimeter van hem af wanneer ik de weerspiegeling in het water zie. Ik weet meteen: dit is een ‘once in a lifetime’ momentje. 

Camera en instellingen

Camera: Canon 5D Mark IV
Lens: 16-35 2.8L
Flitser(s): natuurlijk licht
Instellingen: F5, 1/400 sec

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief