Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Belize

Belize is een Divers Paradise, maar ook een land vol Maya-cultuur en regenwoud. Diversiteit is dan ook alom vertegenwoordigd in dit Midden-Amerikaanse land aan de Caribische Zee.

Algemene info

Hoofdstad: Belmopan
Aantal inwoners: 355.0004.437.460
Taal: Spaans, Garifuna , Creools dialect, Mandarijn
Valuta: Belize dollar
Reisdocumenten: Paspoort dat minimaal nog 3 maanden geldig is na het verlaten van Belize. Indien je langer dan 30 dagen in Belize verblijft moet je een verblijfsvergunning aanvragen.
Website: www.travelbelize.org (Belize Tourism Board) en www.belizehotels.org (Belize Hotel Association)

Duiken

De beste en bekendste duikplekken in Belize zijn het Barrier Reef, de Blue Hole en de Turneffe Atolls.

Belize_onderwater__19_   Belize_onderwater__2_

Belize_onderwater__18_   Belize_onderwater__17_

Beste reistijd voor duikers

Je kunt er dankzij het subtropische klimaat het hele jaar door duiken. Het echte hoogseizoen loopt van april tot en met juni.

Klimaat

tempgrafiek_03

 

Belize_onderwater__23_ Belize_onderwater__12_ Belize_onderwater__10_

 

Wat kun je in Belize nog meer doen?

Belize is niet alleen een mooie bestemming voor duikers, je kunt er ook prima terecht voor snorkelen, vogelen, archeologie, kanoën, speleologie, vissen, wandelen, paardrijden en kajakken.

Wat je niet mag missen….

La Ruta Maya Belize River Challenge is een slopende kanotrip die meerdere dagen duurt en de avonturier meeneemt door heel Belize. De route loopt van het westen naar het oosten via de rivieren de Macal en de Belize. Ooit waren deze rivieren de enige verbindingsweg tussen het mooie San Ignacio in de uitlopers van de Maya-bergen, en de bruisende haven van Belize City.

BananaBankLodge-HorsebackRiding_87_   Lamanai_MG_9111_72rgb

 

Lobster Fest is een jaarlijks terugkerend festijn in Belize en vindt plaats zodra het lobesterseizoen in Belize wordt geopend – in mei of juni. Het feest wordt gehouden op drie stranden/eilanden – San Pedro Ambergris Caye, Placencia en Caye Caulker. Toeristen en locals worden getrakteerd op heerlijke kreeftengerechten die tijdens het feest worden bereid.
Belize is een Divers Paradise maar heeft veel meer te bieden. Je vindt er het beste van twee wereldenn: het een na langste barrièrerif ter wereld, de indrukwekkende Maya-tempels, grottenstelsels en de weelderige regenwouden. Belize is een ecovriendelijk paradijs waar je als toerist van harte welkom bent.

BelizeZoo-Keel-BilledToucan_2_   PAMAC2013ZipLine_151

 

bha_members_map_1000x1500mm_version

De informatie en de bijbehorende foto’s in de rubriek Landen-/Regio-info worden aangeleverd door de officiële toeristische instantie van het land/de regio of door de PR-vertegenwoordiging in Nederland en/of België.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief