Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film / Reizen

Bali Photo Experience –  Tegenstellingen en gemene delers

IMG_1135-Astrid-Quintus-Annemoonvis-1200x900

De Bali Photo Experience is gestart en de eerste duiken zijn gemaakt. Elke deelnemer heeft zijn of haar leerdoelen gesteld en de theorie uit de eerste workshops al in praktijk kunnen brengen. De groep is er één met tegenstellingen en gemene delers.

Het Kubu Indah Resort in Bali is het toneel van deze editie van de Photo Experience. Het resort slaagde erin om iedereen binnen een uur te doen vergeten hoe lang de reis naar Indonesië was geweest. Tropische temperaturen, een fraai groen landschap en blauw water doen een mens goed, zullen we maar zeggen. Maar wij zijn niet met z’n dertienen naar Azië afgereisd om achterover te leunen… Nee nee, wij hebben een missie, wij willen duiken en fotograferen. Ondanks dat een groot deel van de groep vooral deelneemt aan de Photo Experience om in alle rust tijdens het duiken te fotograferen, zijn er door iedereen toch ook leerdoelen vast gesteld. Elke onderwaterfotograaf heeft aangegeven  waar hij of zij beter in wil worden.

Bali Photo Experience_Peter BootsDe groep is een gemêleerd gezelschap – van beginnend duiker met amper fotoduiken in het logboek tot hele ervaren fotografen. Na de eerste dagen kunnen we vaststellen dat de sfeer in ieder geval erg goed is en ook dat de groep uit leergierige en gedreven fotografen bestaat. Een prima basis om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ondanks dat het gezelschap zo divers is, zit er toch verrassend veel overlap in de leerdoelen. Deze beginnen uiteraard met de basis onder de knie krijgen en meer kleur en scherpte in de foto krijgen. Opvallend vaak is het doel ook om meer uit die flitsers en de belichting te halen en überhaupt wat spannender te fotograferen.

Die lijn van tegenstellingen en gemene delers zien we ook terug na de eerste fotoduiken. We zien uitspattingen van totale vreugde om het eerste fotoresultaat, maar ook teleurgestelde gezichten omdat die nieuwe instellingen of probeersels toch niet dat bevredigende gevoel opleveren waarop gehoopt was. De goede sfeer zorgt er gelukkig voor dat vooral dat gevoel van vreugde blijft hangen en dat de frustratie wordt omgezet in gedrevenheid. Er kunnen zelfs al leerdoelen afgevinkt worden. Zo snel al, ongelofelijk! Nu het lukt om knappe foto’s te maken wordt het tijd om door te groeien. En nee… dan hebben we het niet over groeien door de lekkere creaties die uit de keuken komen.

Bali Photo Experience_Willemien Hilgersom

Foto’s in volgorde van publicatie: Astrid Quintus, Peter Boots, Willemien Hilgersom

Fotograaf Edwin van der Sande begeleidt in maart 2016 de Bali Photo Experience, een duik-/fotografiereis die de deelnemers in staat stelt om hun vaardigheden op het gebied van onderwaterfotografie te verbeteren. Plaats van handeling is het Kubu Indah Resort. De reis wordt georganiseerd door Dive and Travel.

1 reactie

  1. Avatar

    Wat een mooie fotos!
    Hoe lang is zo’n reis? Wordt het vaker georganiseerd?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief