Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jenny Smit – Amed, dag 1

Duikreporter Jenny Smit reist graag door Indonesië. Deze keer duikt ze bij Amed op Bali.


Datum:  5 augustus 2016
Duiklocatie: Amed, Bali

duikreport-call-to-action-350x85

jenny-smit-amed-blauwe-slak-41023

Didi loopt ons tegemoet, hij kijkt bedenkelijk. “Er staat veel wind, weet je zeker dat je hier wilt duiken?” Buddy en ik kijken elkaar aan, op zich zijn we wel wat gewend? We klauteren langs de jukung naar het strand. Er staat surf, maar hier kunnen we best te water!

Duik 649 – Japenese wreck

Ik heb eerder bij het Japanse wreck gedoken, een klein wrak net ten zuiden van Amed aan de oostkust van Bali. Het warm zelf heeft niet veel indruk gemaakt, wel de omgeving van het wrak.

Bij het wrak zelf staat veel surf, we besluiten wat dieper te duiken. Het wordt een macroduik met veel slakken en een pygmeezeepaardje. Het zicht is matig, maar ik zie regelmatig de glimmende reflecties van scholen vis langs me schieten. Een mooie duik!

jenny-smit-amed-rozwe-41023

Duik 650 – pyramid

De wind trekt aan, voor de middagduik gaan we naar een andere stek. Het wordt pyramids in het centrum van Amed. Een van de populairste plekken van het vissersdorp, maar onderwater komen we slechts een ander groepje dikkers tegen. Zij passeren ons aan het begin en halverwege de duik. Ze zullen zich wel afvragen waarom we zo langzaam gaan 😉

Ook hier weer veel slakjes, lipvissen en een sepia!

Duik 651 – nachtduik Jumuluk Bay

Ik sluit m’n eerste duikdag in Amed af bij Jumuluk Bay. Niet de eerste keus van gids Didi van Bali Diversity, maar duikstek Melasti is door de wind omgetoverd tot een bruine soep.

Jemuluk Bay is een heerlijke stek. Er is een kunstrif. Ik zie een slapende mantis shrimp, veel garnalen en een trompetvis die bijna elke foto verpest door ineens voor mijn camera te zwemmen.

Ik zie roggen, star gazers, slakjes en een gobi die zich goed denkt te verstoppen. Als toetje zie ik weer een sepia en een octopus.

Met een gemiddelde duiktijd van ruim 80 minuten is de dag voorbij gevlogen. Het restaurant van het hotel is al gesloten, maar gelukkig biedt ’the grill’ een uitkomst. Didi en zijn vrouw Marion eten met ons mee. Didi en Marion runden de duikschool in Raja Ampat waar ik twee jaar geleden mee dook. Nu hebben ze hun eigen stek, Bali Diversity in Amed. Het is leuk om even bij te praten!

jenny-smit-amed-vis-41023

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief