Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Met de kameel naar de duikstek

De duikspullen worden in camelbags gepakt voor het transport naar de duikplaats:  duikreporter Dirk van den Bergh heeft bijzonder vervoer deze keer!


Datum:  4 december 2016
Duiklocatie: Dahab,  Abu Galum North

duikreport-call-to-action-350x85

Dirk_Van_den_Bergh_20161204_kamelen_rotsen-44672

Vroeg uit bed vandaag! We krijgen een ontbijtpakket mee in het hotel want we moeten al om 06.45 uur aan het duikcentrum zijn.

Daar aangekomen wordt het duikmateriaal in de “camel bags” gestoken. Het is even wringen om alles erin te krijgen!
Om 07.30 uur vertrekken we met de pick-up naar Blue Hole. Daar ontbijten we terwijl alles op de kamelen geladen wordt.

Dirk_Van_den_Bergh_20161204_maskerkoraalvlinder-44672

We moeten eerst een bergpasje over en dat doen we te voet: de kamelen hebben al genoeg gewicht bij! Na de afdaling stappen we op. Het is prachtig langs de rotsige oever. Af en toe gaat het even bergop en bergaf, wat spectaculair is op de rug van zo’n hoog dier. Gelukkig weten die waar ze hun poten moeten zetten!

Na een half uur begin ik last in mijn lies te krijgen en stap ik af: ik heb al eens 2 uren op zo’n beest gezeten en toen kon ik nog amper stappen … Ik wil dit nu niet riskeren, want straks wil ik nog wel duiken hé! Buddy Pierre Spirlet voelt er niets van. Hij zit er veel relaxter op … hij is paardrijden gewend …

Dirk_Van_den_Bergh_20161204_zaagtandveerster-44672

Na dik een uur komen we aan in de Bedoeïnen nederzetting Ras Abu Galum. We drinken eerst een theetje en maken ons dan klaar voor de eerste duik. We nemen eerst de rechtse kant. Geen spectaculaire duik, maar wel mooi: op deze afgelegen plaats wordt niet zoveel gedoken en dat is te zien aan het onderwaterleven. In de verte zie ik een Napoleonvis, maar die is me te vlug af … Pierre heeft een octopus gefilmd die ik gemist heb. We duiken 63 minuten en gaan max. 22,4 meter diep.

Dirk_Van_den_Bergh_20161204_anemoonkoralen-44672

Na een theetje en een oppervlakte-interval van ruim anderhalf uur doen we de linkse kant. Hier ontdek is tussen het koraal een geelgevlekte egelvis die rustig blijft hangen. Mooie plaatjes! Ook hier is het weer mooi. We duiken 57 minuten en gaan max. 21,2 meter diep.

Na het duiken krijgen we een heerlijke Bedouïnen maaltijd voorgeschoteld. De kippen zijn zeker vers, want die hebben we daarstraks nog zien rondlopen!

Dirk_Van_den_Bergh_20161204_geelgevlekte_egelvis-44672

Traditioneel komen de vrouwen en kinderen hun koopwaren uitstallen. Gunther zegt dat we beter iets kopen in plaats van straks een tip te geven. Met wat afpingelen koop ik een hangertje met dolfijn en een houten kameel voor slechts 2,7 euro!

De kamelen hebben genoeg kunnen rusten, dus terug aan het werk! Deze keer rij ik heel de rit mee uit. Bij ondergaande zon komen we terug bij Blue Hole aan. Dit was weer een apart duikdagje!

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

1 reactie

  1. Jammer dat je niet overnacht hebt, maakte deze ervaring voor mij nog beter (buitenlucht, roughing it/geen douche, slapen onder de maan aan het water)…+ het feit dat we er mijn eerste Manta gezien hebben!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *