Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Anders dan gepland

Snorkelende Duikreporter Ad moet zijn plannen omgooien, maar komt dan wel iets tegen wat hij helemaal niet had verwacht.

Als ik bij de doorlaat ik de Brouwersdam aankom staan er hogere golfjes dan verwacht. Omdat ik daar als snorkelaar tijdens het  fotograferen veel last van heb, ga ik op zoek naar een andere stek. In de noordwest hoek van de Grevelingen is het rustiger en er is nog parkeerruimte genoeg. Ik ga te water en snorkel naar het oosten. Na een tijdje zie ik een Gerichelde driekantige kalkkokerworm waarvan de waaier wat minder regelmatig is. Later tijdens het bewerken van de foto met geopende waaier, zie ik een klein spiraaltje (links van het dekseltje, lengte ca. 0.5 mm), waarschijlijk een spiraalvormig kiezelwier.

Ad Aleman 03.09.2021 Gerichelde driekantige kalkkokerworm 1-110300

Ad Aleman 03.09.2021 Gerichelde driekantige kalkkokerworm 2-110300

Bijna bij het aanlegsteiger van het pontje, zie ik opeens een paar Rode paardeanemonen, die verwacht ik hier helemaal niet. Deze anemonen leven in het dynamische gebied tussen hoog en laag water, maar dat is hier niet aan de orde. Enkele tientallen zijn er wel te vinden en ze zijn wat groter dan die ik aan de zeekant zie. Als kers op de taart is er dan ook nog een lichtvlek die het binnenste van de anemoon mooi oplicht.

Ad Aleman 03.09.2021 Paardeanemoon 1-110300

Ad Aleman 03.09.2021 Paardeanemoon 2-110300

Ad Aleman 03.09.2021 Paardeanemoon 3-110300

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

1 reactie

  1. Avatar

    Bijzondere waarneming, Ad

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief